x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brussels Airlines va anula aproximativ 700 de zboruri în timpul vacanței de vară

Brussels Airlines va anula aproximativ 700 de zboruri în timpul vacanței de vară

04 Iul 2022   •   21:05
Brussels Airlines va anula aproximativ 700 de zboruri în timpul vacanței de vară

Brussels Airlines anulează aproape 700 de zboruri în perioada vacanței de vară, aproximativ 6% din cele programate, pentru a reduce volumul de muncă și a evita grevele, a anunțat luni compania aeriană, potrivit Reuters.

„Răspundem astăzi cererilor sindicatelor și sperăm că aceasta poate exclude noi acțiuni (în această vară)", a transmis prin e-mail Maaike Andries, purtător de cuvânt al Brussels Airlines. „Pentru soluții pe termen lung, vom organiza o întâlnire cu sindicatele pe 23 august”.

Anulările ar duce la pierderi de venituri de 10,2 milioane de euro (10,66 milioane de dolari), a adăugat compania aeriană.

Sindicatele piloților și ale echipajului de cabină de la Brussels Airlines au organizat luna trecută o grevă de trei zile, după ce s-au plâns că presiunea de lucru este prea mare și că firma a fost conștientă de situația actuală de aproximativ un an, dar nu a reușit să o amelioreze.

În întreaga Europă, grevele și lipsa de personal obligă companiile aeriene să anuleze mii de zboruri, provocând cozi de ore întregi la marile aeroporturi, spulberând speranțele multor persoane de a-și petrece prima vacanță de vară după restricțiile cauzate de COVID.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: brussels airlines