x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BRUXELLES CU OCHII PE DNA – Europarlamentarul Renate Weber cere procurorilor anticorupţie să demonstreze că nu aplică legea selectiv

BRUXELLES CU OCHII PE DNA – Europarlamentarul Renate Weber cere procurorilor anticorupţie să demonstreze că nu aplică legea selectiv

29 Aug 2013   •   13:45
BRUXELLES CU OCHII PE DNA – Europarlamentarul Renate Weber cere procurorilor anticorupţie să demonstreze că nu aplică legea selectiv
Europarlamentarul PNL Renate Weber (foto) sustine ca DNA de lipsa de impartialitate si arata ca multe dintre actiunile procurorilor anticoruptie au o tinta politica. Weber considera ca DNA ar trebui sa demonstreze ca lupta impotriva coruptie este una generala si nu selectiva, pe baza unor criterii politice.

Renate Weber a declarat pentru ziare.com ca nu are impresia ca DNA lucreaza impartial si trateaza pe toata lumea la fel: “Sigur, eu cred ca e firesc sa existe niste prezentari mai generale din partea DNA, ca sa fim convinsi ca e o adevarata lupta impotriva coruptiei si nu e de fapt o aplicare selectiva a legii, pe criterii mai mult sau mai putin politice. Cred ca asta totusi se cam vede, nu? Nici mie nu imi da DNA-ul impresia ca lucreaza in mod impartial, ca trateaza pe toata lumea la fel”.

Potrivit Lumea Jurstitiei, la fel ca si presedintele PNL Crin Antonescu, europarlamentara sustine ca este evident ca liberalii au devenit o tinta pentru procurorii DNA: “Multe din actiunile pe care le face DNA au o tinta politica, altfel nu poti sa-ti explici anumite coincidente. Neputand sa le explici, nu mai sunt coincidente. Oricine cred ca vede ca oamenii PNL au devenit o tinta. Nu stiu cum se vor finaliza acele anchete, dar coincidenta cu anumite momente importante din viata partidului sau carierele guvernamentale ale unor membri PNL chiar se observa, mi-e greu sa cred ca e vorba de tavalugul impartial al DNA. DNA sa fie la fel de impartial cu toate celelalte cazuri care au fost de-a lungul timpului. Au fost facute plangeri, presa a scris si asa mai departe. E firesc ca DNA sa spuna bun, dar ce s-a intamplat cu celelalte plangeri?”.

Crin Antonescu: “PNL nu coabiteaza, a intrat in USL, a participat la niste alegeri, a mobilizat electoratul pentru altceva, nu pentru coabitare cu Traian Basescu, cu un DNA care, de cativa ani, ne arata foarte clar ca nu mai pastreaza nici macar aparentele”

Declaratiile Renatei Weber vin dupa ce, in urma cu cateva zile, presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca DNA se implica in jocuri politice si ca pe numele liberalilor sunt deschise dosare penale intrucat acestia nu coabiteaza cu Traian Basescu: “PNL are o mare problema, PNL nu coabiteaza, a intrat in USL, a participat la niste alegeri, a mobilizat electoratul pentruz altceva, nu pentru coabitare cu Traian Basescu, cu un DNA care, de cativa ani ne arata foarte clar ca nu mai pastreaza nici macar aparentele. Nu avem niciun raspuns la toate plangerile facute de Corpul de Control al premierului la adresa unor demnitari din vechile guvernari, nu avem nicio explicatie pentru un lant de coincidente si, fara sa interferez in vreun fel in acest dosar, avem la vedere situatia in care noi am facut nominalizarea lui Silaghi intr-un moment in care acest om nu avea nici cea mai mica problema. L-am intalnit pe domnul Basescu pentru a discuta acest lucru, la cererea domniei sale. La doua zile dupa eventuala sa nominalizare, a aparut DNA. Pe scurt, PNL nu coabiteaza”.

Basescu ii face mincinosi pe Ponta si Antonescu: “Nu le accept nici minciunile pe care le spun despre controlul presedintelui asupra DNA”

In replica, Traian Basescu a afirmat ca cei care afirma ca presedintele controleaza DNA sunt niste mincinosi. Basescu le-a transmis lui Victor Ponta si Crin Antonescu sa nu mai critice DNA, intrucat aceasta institutie lupta impotriva hotilor si ii protejeaza pe cetateni de infractori: “Or, eu incep sa ma conving ca sunt incompetenti, incompetenti si nu au capacitatea sa inteleaga ce se intampla cu tara pe care o au in mana. Cum nu le accept nici minciunile pe care le spun despre controlul presedintelui asupra DNA. Nu. (…) Si Crin Antonescu, si Victor Ponta, si Vasile Blaga, si toti sa aiba grija de infractori, infractorii pe care ii au in partide, nu sa se lege de institutiile statului, care incearca sa ii apere pe cetateni de infractori. Deci am tot mai putina incredere. L-am auzit pe Victor Ponta spunand cum presedintele i-a facut dosar doctorului Bradisteanu. Asta nu poate sa spuna decat un om extrem de limitat in capacitatea de a intelege cum functioneaza statul. L-am auzit ieri pe Crin Antonescu vorbind despre DNA si lupta DNA impotriva lor. Nu, DNA lupta impotriva hotilor - asta trebuie să inteleaga si Crin Antonescu, si Victor Ponta”.


×