x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucătari şi cameriste pentru MAI şi Servicii

Bucătari şi cameriste pentru MAI şi Servicii

de Mara Raducanu    |    29 Apr 2010   •   00:00
Bucătari şi cameriste pentru MAI şi Servicii
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Fie criza cât de rea, contează şi burta mea! Aşa că, pentru "recreerea şi refacerea capacităţilor fizice şi intelectuale" ale angajaţilor din MAI, SRI şi SIE, Guvernul s-a gândit să încadreze pentru şase luni, în intervalul mai - octombrie, bucătari, cameriste, ospătari şi recepţioneri în bazele de agrement, casele de odihnă şi de oaspeţi ale MAI şi căminele administrate de servicii de informaţii. Deşi asta implică o majorare a costurilor de personal de peste 1,1 milioane de euro.

Încadrarea acestei categorii de personal pe posturi vacante, pentru o perioadă limitată, este prevăzută într-un proiect de ordonanţă de urgenţă.
În document se aminteşte că Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) are în administrare spaţii de cazare destinate recreerii şi refacerii "capacităţilor fizice şi intelectuale" ale personalului, care funcţionează numai în sezonul estival şi pentru care s-ar justifica acceptarea unor excepţii referitoare la încadrarea personalului.

Se explică totodată şi că atât Serviciul Român de Informaţii, cât şi Serviciul de Informaţii Externe au în administrare cămine de garnizoană pentru care este necesară asigurarea condiţiilor de cazare şi hrănire a personalului. Justificarea supremă: aceste elemente vizează "interesul public general" şi constituie "situaţii de urgenţă şi extraordinare" a căror reglementare nu poate fi amânată, pe considerentul că nepromovarea actului normativ ar putea avea drept consecinţe imposibilitatea derulării activităţii complexurilor şi bazelor de agrement, a caselor de odihnă şi de oaspeţi, respectiv a căminelor de garnizoană din cadrul MAI, SRI şi SIE.

×
Subiecte în articol: observator