x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucharest Internaţional Airshow 2015. 12 ore de spectacol pe cer!

Bucharest Internaţional Airshow 2015. 12 ore de spectacol pe cer!

19 Iun 2015   •   14:53
Bucharest Internaţional Airshow 2015. 12 ore de spectacol pe cer!
Sursa foto: Victor Stroe

Pasionaţii de aviaţie sunt aşteptaţi sâmbătă la 12 ore de zbor continuu în cadrul Bucharest Internaţional Airshow 2015, la eveniment participând de la avioane ultra-uşoare, planoare, până la avioane militare.

Citeşte şi BIAS 2015: PROGRAMUL EVOLUŢIILOR în cadrul show-ului aviatic

"Este o muncă asiduă în organizarea acestui eveniment în fiecare an, dar deja suntem o echipă sudată, mergem foarte bine şi anul acesta avem 12 ore de zbor continuu, pentru că avem foarte multe evoluţii. Am selectat tot ce este mai bun şi programul este foarte strâns. Astăzi avem antrenamente până la ora 17,00. Urmărim şi condiţiile meteo, momentan arată bine. Dacă vor apărea probleme deosebite vom amâna mitingul până duminică, dar deocamdată nu este cazul", a declarat vineri George Rotaru, directorul general al Aeroclubului Român, la conferinţa de deschidere a BIAS.

Valentin Iordache, director Relaţii Externe al Companiei de Aeroporturi Bucureşti, organizatorul evenimentului, i-a invitat pe toţi pasionaţii de aviaţie să vină la BIAS, accesul publicului urmând a se face sâmbătă dimineaţa încă de la ora 8,00.

"Mâine, pe cerul Bucureştiului vom putea vedea o mulţime de aeronave şi elicoptere. Startul se dă oficial la ora 10,00, accesul publicului se face de la ora 8,00. Pe întreg parcursul zilei practic nu avem pauză până la 10,00 seara, când avem organizat un concert. Cele mai importante show-uri vor fi cele ale piloţilor de la Turkish Stars, Baltic Bees, US Airforce, Royal Airforce, Forţele Aeriene ale Pakistanului, deci invitaţi de pe trei continente, alături de Forţele Aeriene Române, cu tot ceea ce au în dotare, structurile de aviaţie din MAI şi SRI şi am lăsat la urmă Aeroclubul Român, care vine cu ce are el mai bun, alături de Iacării Acrobaţi", a afirmat Valentin Iordache.

Printre invitaţii la show-urile aviatice de sâmbătă se numără ofiţeri ai Royal Air Force (RAF), care au venit la Bucureşti cu trei avioane de tip Typhoon.

"Am venit ieri cu trei avioane Typhoon cu un singur loc, dintre care unul va fi expus static în week-end pe aeroport. Sperăm să facem primul antrenament astăzi la ora 15,00 şi mâine să facem două prezentări până la data plecării. Demonstraţia va avea opt minute, va fi foarte zgomotos, vom folosi aproximativ trei tone de combustibil, vor fi viteze între 110 - 600 noduri", a arătat James Heald, officer commanding nr. 29 Squadron, RAF Typhoon.

Aeronave ale Forţelor Aeriene Române, americane şi portugheze vor participa sâmbătă la "Bucharest Internaţional Airshow 2015 - BIAS 2015", pe Aeroportul Internaţional "Aurel Vlaicu" din Bucureşti.

Vor putea fi vizionate, în expoziţie statică, aeronave MiG-21 LanceR, A-10 Thunderboldt, IAR-99 Şoim, IAR-330 Puma, C-27 J Spartan, replica avionului 'Vlaicu II', sistemul de rachete sol-aer HAWK, radarul TPS-79R, un stand cu oferta educaţională a Forţelor Aeriene, dar şi sistemele de apărare GEPARD şi cel de rachete KUB - aparţinând Forţelor Terestre.

Sâmbătă, aviatorii militari vor executa zboruri demonstrative, individual sau în formaţie, cu MiG-21 LanceR, IAR-99 Şoim, IAR-99, IAK-52, IAR-316B, IAR-330 Puma, C-27 J Spartan, AN-30 şi C-130 Hercules.

De asemenea, vor participa la un exerciţiu tactic de poliţie aeriană, executat în comun cu un detaşament al Serviciului Român de Informaţii şi la un exerciţiu tactic de sprijin al desantului aerian, împreună cu aeronave de tip A-10 Thunderboldt americane, F-16 Fighting Falcon portugheze, paraşutişti şi tehnică militară din Forţele Terestre Române.

×