x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucurenciu, din infractor în haiduc

Bucurenciu, din infractor în haiduc

de Mara Raducanu    |    10 Iul 2009   •   00:00
Bucurenciu, din infractor în haiduc

Mihai Bucurenciu (foto), condamnat, în 2003, în dosarul "Portbagajul" la 10 ani de închisoare pentru sechestare de persoane şi dat în urmărire internaţională a fost prins miercuri, în jurul orei 19:00, în autogara din Râmnicu-Vâlcea.



Căutat de no­uă ani de auto­ri­tăţile române, omul de afaceri Bucurenciu a fost prins de po­li­ţiştii de la Serviciul Urmăriri din cadrul Di­rec­ţiei de Investigaţii Criminale. Deşi oamenii legii au fost extrem de rezervaţi în a oferi informaţii în ceea ce priveşte acţiunea de urmărire şi de prindere a acestuia, totuşi surse neoficiale au declarat că Mihai  Bucurenciu ar fi intrat pe teritoriul României în urmă cu aproape şase luni. Mai mult, ei au primit informaţii că pentru a nu fi recunoscut îşi lăsase barbă şi de teamă să nu fie reperat, nu stă­tea prea mult în acelaşi loc, preferând în special locurile izolate şi zonele de munte. Miercuri însă, oamenii legii au primit "pontul" că omul de afaceri avea întâlnire cu nişte rude în zona unei autogări din Râmnicu-Vâlcea. Avea asupra lui documente de identitate false făcute pe numele unui prieten al său, M. Marian. Imediat după ce a fost ridicat, Bucurenciu a fost trimis  în arestul poliţiei din Râmnicu-Vâlcea, de unde va fi transferat la penitenciarul Colibaşi.

BUBĂ VECHE
Mihai Bucurenciu este urmărit internaţional din 12 mai 2000, fiind condamnat la 10 ani de închisoare în 2003 pentru comiterea infracţiunilor de instigare la lipsire de libertate în mod ilegal în cazul "Portbagajul". Omul de afaceri a încercat să îşi facă singur dreptate şi cu ajutorul lui Sandu Geamănu l-au prins pe cel suspectat de furt, l-au sechestrat într-o vilă la Breaza şi l-au "anchetat" după propriile lor reguli.

ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNS
El a fost identificat şi arestat de Interpol în Belgia, dar ulterior a fost eliberat de către autorităţile belgiene fără să fie informată şi partea ro­mâ­nă. Infractor notoriu, şef de clan al lu­mii interlope,  Bucurenciu are  la ac­tiv şase condamnări pentru furturi, spargeri şi chiar pentru participare la un atac armat în anul 1995. Personaj controversat,  patron al firmei de sti­clă­rie "Prolux" şi al discotecii "Club 99", el a reclamat la Secţia 20 Poliţie din Capitală că din portbagajul ma­şi­nii personale i-au fost furate un kilogram de bijuterii şi 420.000 de do­lari, adică "mărul discordiei" pentru ceea ce a declanşat ulterior "Dosarul  Portbagajul". Dosar devenit celebru la vremea lui, investigaţiile ducând chiar la suspiciuni de corupţie între capii Poliţiei Române. Reclamaţia lui Bucurenciu în legătură cu dispariţia banilor depusă iniţial la Secţia 20 de Poliţie, provenienţa banilor reclamaţi ca furaţi, cum de a putut un infractor notoriu cu şase condamnări penale să manevreze astfel de sume, cine  sunt complicii sau sprijinitorii acestuia, de ce a depus o reclamaţie la Secţia 20 de Poliţie şi nu la Secţia pe raza căreia s-a petrecut fapta, cum  a ajuns însoţit de primarul de atunci al Sectorului 6 în biroul ministrului de Interne, Dudu Ionescu. Iată câteva în­tre­bări pentru care nu s-au găsit răs­punsuri clare nici la vremea respectivă şi nici acum.

×
Subiecte în articol: observator bucurenciu