x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti, capitala europeană a divorţurilor. Sejururile „anti-matrimoniale” în România, la mare vogă în Italia

Bucureşti, capitala europeană a divorţurilor. Sejururile „anti-matrimoniale” în România, la mare vogă în Italia

de Robert Veress    |    14 Noi 2011   •   08:18
Bucureşti, capitala europeană a divorţurilor. Sejururile „anti-matrimoniale” în România, la mare vogă în Italia

Agentiile de turism organizeaza sejururi speciale 'anti-matrimoniale' in Romania, destinate europenilor care isi doresc un divort fara batai de cap – rapid si ieftin. Aproape 3.000 de cupluri din Italia au calatorit anul acesta in Romania, cu scopul de a divota, anunta tourism-review.com.

Daca destinatia numarul unu pentru americanii ce vor sa divorteze (ca si pentru cei care vor sa se casatoreasca...) este Las Vegas, capitala europeana in materie este, probabil, Bucuresti, apreciaza site-ul britanic.

In Italia, chiar si un divort cu intelegerea partilor este pronuntat dupa abia trei ani de despartire si numeroase proceduri birocratice.

In Romania, cuplul semneaza declaratia de divort in fata unui notar, iar daca niciuna dintre parti nu se razgandeste, dupa 90 de zile se pronunta divortul.

Pentru straini, singurul inconvenient este ca trebuie sa calatoreasca in Romania si sa dobandeasca rezidenta temporara. Pentru europeni, rezidenta temporara este o bagatela.

Pentru italieni, pachetul 'calatoria de divort' la Bucuresti, oferit de unele agentii de turism, cu toate taxele incluse, costa aproximativ jumatate din costul unui divort la Roma.

Conform publicatiei italiene Altrimondi, un sejur de divort poate costa 3.500 de euro, dar sunt si oferte mai ieftine, de 1.700 de euro. In Italia, costul unui divort se ridica la 6.000 de euro.

Corriere della Sera a relatat cazul unui cuplu din Bologna, care a divortat, fara batai de cap, la Arad, cheltuind doar 1.500 de euro. Conform avocatei Claudia Chereches, procedura presupune incheierea unui contract de chirie pe termen de trei luni sau pe perioada nedeterminata (cu posibilitate de reziliere la orice data ulterioara). Acest document este necesar si suficient la dobandirea rezidentei temporare. De fapt, cuplurile straine nu sunt nevoite sa petreaca in Romania efectiv decat trei zile. Ele incheie contractul cu o casa de avocatura, semneaza procura necesara si avocatul se ocupa de demersurile ulterioare. Procedura de divort se initiaza la 30 de zile de la dobandirea rezidentei temporare. Formalitatile dureaza alte 60 de zile, pana la pronuntarea sentinsei si inca 30 de zile, pana la redactarea sentintei.

×