x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucuresti - Festival folcloric in loc de case pentru evacuati

Bucuresti - Festival folcloric in loc de case pentru evacuati

de Monica Andrei Capatos    |    21 Feb 2007   •   00:00

Consilierii generali au aprobat ieri bugetul Capitalei propus de Executiv, respingand o propunere de suplimentare a sumei alocate constructiei si achizitiilor de locuinte destinate persoanelor evacuate, banii gasiti fiind in schimb redistribuiti pentru organizarea unui festival folcloric si infiintarea Teatrului Metropolitan.

Municipalitatea a prevazut, in bugetul pe anul in curs, 55 de milioane de lei pentru achizitia de locuinte de pe piata libera si 30 de milioane de lei pentru construirea altor imobile. Locuintele vor fi alocate chiriasilor din case nationalizate, care urmeaza sa fie evacuati anul acesta.

OPTIUNI. Potrivit consilierului municipal Victor Adar (PC), suma data de Primaria Capitalei "nu acopera nevoile celor peste 3.500 de evacuati". El a propus, printre altele, redistribuirea sumei de 1,1 milioane de lei - alocata Circului Globus pentru achizitia unui autocar, microbuz si un autoturism - pentru constructia sau achizitia de locuinte de pe piata libera.

Aceeasi suma a fost vizata si de consilierul Romeo Pop (PD), care a propus redistribuirea sumei respective pentru modernizarea Teatrului Metropolitan, si organizarea unui festival folcloric. Consilierii PNL-PD au votat in favoarea festivalului folcloric, in detrimentul constructiei de locuinte pentru persoanele evacuate. Edilul Capitalei, Adriean Videanu, a precizat ca sumele alocate pentru constructia si achizitia de locuinte sunt suficiente pentru a acoperi problemele locative ale persoanelor evacuate din casele nationalizate.

×
Subiecte în articol: observator