x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BUCUREŞTI/Situaţie sub control

BUCUREŞTI/Situaţie sub control

de Monica Andrei Capatos    |    10 Ian 2009   •   00:00

Zăpada a fost timidă, cei care au răspuns de curăţarea arterelor de circulaţie n-au mai fost surprinşi pe picior greşit de primii fulgi de nea, mulţumindu-l astfel pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

“Prioritate au avut bulevardele pe care circulă mijloacele de transport în comun, precum şi ieşirile şi intrările din Bucureşti, lucrările din aceste zone fiind verificate de şefii serviciului de utilităţi. S-a împrăştiat antiderapant şi în faţa gurilor de metrou. Acţiunea va continua, pentru că temperaturile sunt foarte scăzute şi trebuie să prevenim poleiul şi podurile de gheaţă”, a spus Oprescu. Primarul s-a mai referit şi la eliberarea trotuarelor acoperite de zăpadă, sarcină care revine administratorilor de bloc sau celor care deţin spaţiile de la parterul clădirilor. Vor fi mobilizaţi la orele de vârf mai mulţi poliţişti comunitari specializaţi în dirijarea traficului, pentru prevenirea blocajelor.

În privinţa avariilor apărute la reţeaua RADET, acestea vor rămâne o problemă, pentru că sistemul este îmbătrânit şi oricând pot apărea surprize neplăcute. Într-un final a fost rezolvată şi problema apărută la Orşova, care a lăsat mai multe cartiere fără apă şi căldură. Momentan nici un bloc din Capitală nu mai este afectat, însă este o situaţie de moment. Edilul Oprescu şi-a cerut ieri scuze bucureştenilor care au avut de suferit de pe urma lipsei apei calde şi a căldurii.

×
Subiecte în articol: observator