x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucurestiul, blocat - La 15 martie incepe calvarul soferilor

Bucurestiul, blocat - La 15 martie incepe calvarul soferilor

de Monica C. Andrei    |    10 Mar 2006   •   00:00

Bucuresteni, vi se pregateste ceva! Va urma o perioada de calvar, in special pentru soferi, Primaria Capitalei incepand sa demareze proiectele de modernizare a infrastructurii. Autoritatile n-au pus la cale insa o strategie in derularea lucrarilor, bulevardele care urmeaza sa fie decopertate si asfaltate fiind imprastiate in tot Bucurestiul.

Astfel, jumatate din caile de acces dinspre si in Capitala se vor inchide. "Am avertizat si recunosc public ca va fi o perioada de doi ani extrem de dificila pentru trafic. Cautam rute alternative", a spus ieri Adriean Videanu, primarul general. In functie de vreme, primele santiere se vor deschide in jurul datei de 15 martie. In privinta alternativelor de trafic, autoritatile cauta inca solutii.

NEBUNIE. In ultima jumatate a lunii martie se reiau lucrarile de refacere a opt bulevarde principale, incepute anul trecut si nefinalizate, si anume Piata Charles de Gaulle, Bulevardul Poligrafiei, Calea 13 Septembrie, Splaiul Independentei, Bulevardul Tudor Vladimirescu (inchis traficului momentan), Bulevardul Geniului, 11 Iunie si Soseaua Chitilei. De asemenea, la 25 martie vor incepe lucrarile de reabilitare a Podului Grant. Traficul pe pod va fi inchis partial, circulandu-se pe un singur sens. Din vara incep lucrari de refacere pe 113 bulevarde principale, din toate zonele orasului. De asemenea, incep lucrarile de constructie a Pasajului de la Basarab si a celui de la intersectia Doamna Ghica cu Soseaua Colentina. Mai mult, incep lucrarile de construire a 22 de parcaje subterane in zona centrala a orasului.

PREGATIRI DE EXPROPRIERI
Prima intalnire dintre Adriean Videanu (foto) si cei 25 de proprietari ai terenului unde se va construi centrul comercial si rezidential Esplanada (zona Unirii - Junior) a avut loc ieri la sediul Primariei. "Oamenii au inteles utilitatea acestui obiectiv. Vom stabili de comun acord un evaluator care sa stabileasca pretul pietei, dupa care vom trece la contractele intre parti", a spus Videanu. Terenurile respective vor fi achizitionate la pretul pietei in urma rezultatelor evaluarii. In bugetul pe 2006, Municipalitatea a prevazut 100 de milioane de euro pentru despagubiri. Centrul Esplanada va fi realizat printr-un parteneriat public-privat intre Municipalitate si compania TriGranit Development Corporation. Primaria va deveni proprietarul complexului dupa 22 de ani. Proiectul vizeaza constructia de locuinte, spatii de birouri, hoteliere si comerciale. TriGranit va asigura finantarea lucrarilor cu sume de pana la 800 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator