x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureştiul după dezastru: banci sparte, magazine distruse, Teatrul Naţional vandalizat

Bucureştiul după dezastru: banci sparte, magazine distruse, Teatrul Naţional vandalizat

de Iulia Barbu    |    16 Ian 2012   •   08:07
Bucureştiul după dezastru: banci sparte, magazine distruse, Teatrul Naţional vandalizat

Nimic nu pare sa fi scapat aseara de furia protestatarilor din centrul Bucurestului. Raportul prezentat astazi in Primaria Capitalei vorbeste de la sine. Au fost distruse sedii de banci, magazine, ATM-uri, o masina a Politiei Locale a fost incendiata in intregime, au fost arse statii RATB, jardiniere, panouri publicitare, cabine telefonice. Pavajul a fost distrus pe 3 strazi, Teatrul National a fost vandalizat, semafoarele au disparut pur si simplu din intersectii.

Pe 400 de metri de bulevard au disparut gardurile de metal. 7 semne de circulatie au fost fost smulse din asfalt. De pe opt strazi s-au scos bordurile sau pietrele cubice din pavaj. 15 stalpi de iluminat au fost pusi la pamant. 6 semafoare au fost distruse, 4 disparand chiar de la fata locului, ca sI cand nu ar fi existat. 22 de cosuri de gunoi au fost folosite drept “grenade' de lupta. Balustradele metalice de la Muzeul de Istorie au fost rupte, iar trei sedii ale bancilor din centrul Capitalei au geamurile sparte. Nu au scapat nici bancomatele, 4 la numar, dar nici magazinele mari din centrul comercial Unirii. Cateva restaurante din zona au de asemenea geamurile distruse. 8 panouri publicitare au ars, 5 chioscuri de ziare au fost incendiate.

Sorin Oprescu a prezentat raportul in aceasta dimineata la sediul Primariei. A cerut mobilizare din partea tuturor directorilor. Prima grija - semafoarele inlocuite sI repuse in functiune. A doua prioritate – semnele de circulatie din marile intersectii. Edilul a cerut Politiei Locale sa isi stranga masinile avariate aseara. De asemenea, directorul Administratiei Lacuri sI Parcuri a fost atentionat: paza parcurilor trebuie intarita. Nu de alta, dar azi – noapte protestatarii s-au indreptat, la un moment dat, in pas alert, catre Parcul Tineretului. Directorul RATB a fost rugat sa ridice scheleul statiilor de masini incendiate aseara. Edilul a cerut un raport sI din partea Adminsitratiei Spitlalelor: 30 de raniti au ajuns aseara in spitalele aflate in adminstrarea Primariei Generale. Sorin Oprescu a incheiat comandamentul convocat azi cu o precizare: “Eu am spus si repet: oamenii au voie sa protesteze, dar trebuie sa o faca civilizat! Sper sa reparam cat mai repede tot ce a fost distrus azi-noapte pentru ca Bucurestiul sa functioneze normal'.

×