x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Budăi despre acreditarea azilelor pentru bătrâni: discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public

Budăi despre acreditarea azilelor pentru bătrâni: discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2023   •   15:15
Budăi despre acreditarea azilelor pentru bătrâni: discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public
Sursa foto: Hepta

Ministrul Muncii Marius Budăi a dat explicații după cazul vârstnicilor maltratați în azile din Ilfov. Budăi a spus că în dosarele de acreditare a găsit o „discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public” și propune instalarea de camere în azile.

Budăi s-a declarat „contrariat” de ceea ce a găsit în dosarele de acreditare, adică „o discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public”.

Ministrul a prezentat fotografii despre care a spus că sunt „într-o discrepanţă majoră cu ceea ce au prezentat procurorii DIICOT”: „veţi vedea că sunt nişte condiţii de lux, în totală discrepanţă cu ceea ce s-a prezentat public până acum”.

Budăi a adăugat că se vor verifica toate centrele din România, indiferent dacă sunt de copii, bătrâni sau persoane cu dizabilități.

Printre măsurile pe care le-a prezentat premierului Marcel Ciolacu se numără introducerea în legislație a unei cerințe privind camerele de luat vederi pentru monitorizarea activității din aceste centre, în așa fel încât dacă este cazul înregistrările să poată fi puse la dispoziția anchetatorilor și afișarea, pe site-ul Ministerului Muncii, a unei liste a centrelor verificate, după care această listă să fie fi actualizată periodic.

De asemenea, vor fi reglementate pentru un act normativ procedurile de colaborare cu reprezentanții societății civile pentru modificarea legii asistenței sociale, în așa fel încât pentru fiecare centru de îngrijire să existe un auditor social.

Ministrul Muncii va cere o informare de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov privind verificările făcute lunar în cazul azilelor de îngrijire a bătrânilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi Căminele Groazei