x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buget 2009 pentru Autostrada Transilvania

Buget 2009 pentru Autostrada Transilvania

30 Oct 2008   •   00:00

În bugetul aprobat pe anul viitor, Executivul a prevăzut circa 450 milioane de euro pentru lucrări la Autostrada Transilvania.



"Reprezentanţii Bechtel au estimat că pot lucra anul viitor la nivelul a 500-550 milioane euro, dar Ministerul Transporturilor a estimat lucrări de doar 400-450 milioane, pentru care au fost prevăzuţi şi bani în bugetul pe 2009", au declarat sursele ministeriale.

Proiectul de construcţie a Autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov ­ Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat companiei americane Bechtel.

Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă.

Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an. Până la jumătatea lunii august a acestui an, compania a finalizat o porţiune de cinci kilometri de autostradă dintr-un sector cu o lungime de 25 kilometri, care face legătura între Gilău şi Câmpia Turzii.

 

×
Subiecte în articol: romania