x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buget de austeritate pentru Bucureşti

Buget de austeritate pentru Bucureşti

de Monica Andrei Capatos    |    10 Apr 2009   •   00:00

Jumătate din banii bucureştenilor vor fi cheltuiţi pe proiectele de investiţii în infrastructură, Pasajul Basarab şi Stadionul "Lia Manoliu" fiind poate cele mai importante.



Bugetul Capitalei este anul acesta de aproximativ 1,25 miliarde de euro, fiind considerat de primarul general, Sorin Oprescu, drept unul de austeritate, municipalitatea ar mai fi avut proiecte noi pe care ar fi dorit să le dezvolte.

În acest sens, edilul a amintit că nu a renunţat la proiectul cu autostrada suspendată, însă nu poate fi vorba despre realizarea acesteia cu fondurile din buget, precizând că se urmăreşte găsirea unor parteneri pentru încheierea contractelor de parteneriat public-privat în care municipalitatea să concesioneze terenul, iar investitorii să asigure fondurile necesare realizării autostrăzii.

Tot la capitolul proiecte continuate, Oprescu a menţionat şi străpungerea Buzeşti - Berzei - Uranus, care va costa municipalitatea 150 de milioane de lei, artera Doamna Ghica - Chişinău (10 milioane de lei), reabilitarea străzilor Tunari (20 de milioane de lei) şi Viitorului (60 de milioane de lei).

Pentru Administraţia Străzilor, la capitolul investiţii au fost alocate pentru lucrări 50 de milioane de lei. Administraţia Lacuri şi Parcuri va avea bani la dispoziţie pentru a face un parc, respectiv Ghencea, care se va întinde pe opt hectare. Fostele biblioteci vor fi reabilitate, deşi au fost refăcute de pe vremea fostului director Virgil Cârstea, şi vor fi transformate în minigrădiniţe de zi pentru cei mici.

Administraţia Cimitirelor va dispune de aproximativ 9 milioane RON, prioritate fiind realizarea cadastrului, un sistem practic de evidenţă şi monitorizare a ocupării cimitirelor. Practic este un haos, afacerile cu morminte fiind în floare.

Cât despre RADET şi RATTB, acestea sunt pregătite pentru privatizare, criza financiară spunându-şi de data asta cuvântul. Nu este o noutate privatizarea celor două regii, încă de acum doi ani ziarul nostru anunţa acest lucru.

×
Subiecte în articol: observator