x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buletinele de vot, pazite de gardieni

Buletinele de vot, pazite de gardieni

27 Mai 2004   •   00:00

Primariile de sector au inceput de ieri sa intre in posesia buletinele de vot. Pana cand vor fi distribuite la sectiile de votare, acestea vor fi pazite, zi si noapte, de gardienii publici.

MONICA ANDREI

Primele TIR-uri pline cu buletinele de vot au ajuns la sediile primariilor din sectoarele 3 si 4. Acestea, in numar total de 7. 680.000, au fost tiparite la tipografia Coresi, marfa cu regim special fiind incarcata in prezenta presedintelui Biroului Electoral Municipal, a reprezentantului Prefecturii Capitalei, a administratiilor de sector, a jandarmilor si politistilor. Pentru a nu lasa loc interpretarilor, operatiunea s-a desfasurat in conditii sigure de paza si transport. O patrula de politisti a insotit masinile cu buletine, dupa descarcare, paza acestora fiind asigurata de gardienii publici la sediul fiecarei primarii de sector.

CLARIFICARE. Prezenta in curtea tipografiei, presedinta Biroului Electoral Municipal (BEM), Elena Roventa, s-a lamurit, cat de cat, in privinta modului in care un candidat la functia de primar poate fi declarat castigator. In urma cu doua zile ea parea confuza la acest capitol.

"Personal, as interpreta termenul "majoritate" ca jumatate plus unu din numarul voturilor liber exprimate. Sa presupunem ca voteaza 1.000 de cetateni. Daca dintre acestia 600 opteaza pentru un candidat anume, acela va iesi castigator. Asteptam insa instructiunile de la Biroul Electoral Central pentru a vedea cum interpretam termenul "majoritate" din textul legii", a spus Elena Roventa, convinsa ca mai pot aparea, pe ultima suta de metri, unele modificari. In zilele urmatoare si celelalte institutii administrative vor intra in posesia buletinelor de vot. Pe 6 iunie, alegatorii vor primi la sectiile de votare patru buletine, pentru desemnarea primarului general, a celui de sector, a Consiliului general al Capitalei si a Consiliului local.

×
Subiecte în articol: observator