x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bulgaria si Romania la coada UE in ceea ce priveste vaccinarea anti-coronavirus cu două doze

Bulgaria si Romania la coada UE in ceea ce priveste vaccinarea anti-coronavirus cu două doze

08 Ian 2022   •   16:30
Bulgaria si Romania la coada UE in ceea ce priveste vaccinarea anti-coronavirus cu două doze

Populaţia adultă europeană vaccinată împotriva Covid este în creştere şi atinge praguri de natură să producă mulţumire în UE. Cetăţenii UE şi rezidenţii adulţi continuă să utilizeze diferitele seruri anti-coronavirus autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

S-a atins pragul în care 80% dintre cei care au cel puţin 18 ani au primit două doze de vaccin.

„O altă piatră de hotar atinsă” în lupta împotriva virusului, a comentat, vineri, comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakide, interpretând cele mai recente actualizări oferite de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Tradus fenomenul în cifre, sunt peste 296,5 milioane de adulţi protejaţi cu doză dublă în întreaga Uniune, pe lângă alte 312 milioane de persoane cu vârsta de cel puţin 18 ani care au primit primul vaccin (84,4% din total). Date încurajatoare, care însă determină executivul UE să reînnoiască apelurile pentru a accelera campaniile naţionale de vaccinare.

„Continuaţi cu vaccinările şi rapelurile” este invitaţia lui Kyriakides, valabilă pentru toată lumea, dar cu atât mai mult pentru acele ţări care sunt încă în urmă.

Este cazul Bulgariei şi României, unde întârzierile sunt evidente, scrie presa europeană.

În Bulgaria, doar 33,2% din populaţia considerată adultă a primit o doză dublă, iar în timp ce indicele de protejat cu o singură doză a ajuns la 34,1% din totalul tinerilor de 18 ani şi peste. Cifre diferite, dar totuşi mici şi pentru România, unde se efectuează 49,3% doză unică şi 48,5% doză dublă.

 

×