x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAB decide dacă Băsescu va fi amendat pentru declaraţiile făcute la adresa monarhiei

CAB decide dacă Băsescu va fi amendat pentru declaraţiile făcute la adresa monarhiei

15 Mai 2012   •   08:15
CAB decide dacă Băsescu va fi amendat pentru declaraţiile făcute la adresa monarhiei

UPDATE 15:52 - Curtea de Apel Bucuresti a ramas in pronuntare in dosar. Un reprezentant al FACIAS a cerut judecatorului de caz admiterea actiunii asa cum a fost ea formulata si aplicarea unei amenzi administrative in cazul presedintelui Basescu, pentru declaratiile sale. El a mentionat ca nu se poate dispune la nesfarsit avertizarea sefului statului, fiind nevoie si de alte masuri, context in care a reiterat solicitarea aplicarii unei amenzi administrative.

........................

Curtea de Apel judeca, astazi, contestatia depusa de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului la sanctiunea primita de presedintele Traian Basescu din partea Consiliului National pentru Comabatere a Discriminarii. Seful statului a fost sanctionat cu avertisment de CNCD dupa ce a facut cateva declaratii discriminatorii la adresa monarhiei, in cadrul unei emisiuni televizate.

"Sunt convins ca 80% dintre romani vor sa isi aleaga seful de stat. Bun, rau, dar stiu ca il schimba. Ce te faci cu unul care e pe viata si mai lasa si mostenitori? Daca iese vreunul cu dizabilitati, ce te faci? Ramai cu el sef de stat?", a fost afirmatia presedintelui Basescu.

FACIAS a atacat in instanta sanctiunea CNCD pe motiv ca aceasta este prea blanda, mai ales ca presedintele nu este la prima afirmatie de acest gen.

In 2008, Traian Basescu i-a adresat unei jurnaliste apelativul "tiganca imputita". Atunci, aceasta afirmatie a devenit publica fara voia sa. De aceasta data, afirmatia discriminatorie la adresa monarhiei a fost facuta pe un post public de televiziune.

×