x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAB judecă azi cererea de extrădare a românului acuzat că şi-a ucis soţia şi fiul în SUA

CAB judecă azi cererea de extrădare a românului acuzat că şi-a ucis soţia şi fiul în SUA

05 Dec 2013   •   09:20
CAB judecă azi cererea de extrădare a românului acuzat că şi-a ucis soţia şi fiul în SUA

Curtea de Apel București judecă joi cererea autorităților americane de extrădare a lui Camil Mătase, acuzat că și-a ucis soția și fiul la domiciliul său din Statele Unite ale Americii.

Magistrații CAB au decis pe 25 noiembrie să-l mențină în arest preventiv pe Camil Mătase, bărbatul de origine română cu domiciliul în SUA acuzat că și-a ucis soția și fiul în locuința lor din Texas.

Decizia CAB a confirmat hotărârea din 21 noiembrie a judecătorilor Tribunalului București de arestare preventivă a lui Mătase pentru 29 de zile, anunţă Agerpres. Pe numele lui Camil Mătase a fost formulată și o cerere de extrădare din partea autorităților americane, care a fost transmisă Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, prin Ministerul Justiției.

Potrivit Parchetului General, la data de 18 noiembrie 2013, mama lui Camil Mătase a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov cu privire la faptul că fiul său, care locuiește în SUA, a revenit în țară în 14-15 noiembrie, împrejurare în care i-a relatat că și-a ucis, prin împușcare, soția și unul dintre fii.

Ca urmare a denunțului formulat, au fost efectuate verificări, atât în mediul virtual, cât și pe linie de cooperare polițienească, rezultând că în localitatea de domiciliu a acestuia din Texas au fost găsiți decedați soția și fiul acestuia, care prezentau la nivelul capului plăgi prin împușcare.

Camil Mătase a fost localizat pe 20 noiembrie pe raza județului Vrancea, unde a fost prins de polițiști.

Inițial, el a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și deosebit de grav, însă a fost adus la București, după ce ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit presei americane, Camil Mătase, în vârstă de 48 de ani, este suspectat că și-a ucis soția, Emilia Mătase, și fiul cel mare, Emanuel Mătase, în vârstă de 26 de ani.

Cel care a descoperit trupurile neînsuflețite a fost fiul cel mic al familiei, Teodor Mătase.

"De cele mai multe ori pare a fi ireal. Nu pot să cred că nu voi mai putea vorbi cu mama și cu fratele meu. Acest lucru pare atât de ciudat și de definitiv", a declarat băiatul presei americane.

Camil Mătase, principalul suspect, a plecat din Statele Unite în România iar FBI a luat legătura cu autoritățile din România pentru a-l găsi și extrăda în Statele Unite.

×