x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cabinetul Boc oficializează, astăzi, măsurile de austeritate

Cabinetul Boc oficializează, astăzi, măsurile de austeritate

26 Mai 2010   •   00:00
Cabinetul Boc oficializează, astăzi, măsurile de austeritate
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Guvernul definitivează cele mai dure măsuri din ultimii 20 de ani. Reducerea pensiilor cu 15% şi a salariilor cu 25%, tăierile din indemnizaţia pentru creşterea copilului şi din alte ajutoare devin, astăzi, realitate. Tot astăzi aflăm şi data exactă a grevei generale, pe care o vor stabili sindicatele, în următoarele ore.

La această oră, Coaliţia la putere se mai întâlneşte o dată pentru a se pune la punct planul de austeritate. La ora 15:30, Guvernul se va reuni într-o şedinţă în care va fi aprobată scrisoarea de intenţie către FMI.

Tot astăzi aflăm şi data exactă a grevei generale, pe care o vor stabili sindicatele, în următoarele ore. Varianta cea mai probabilă rămâne 31 mai.

Marţi seara, premierul Emil Boc i-a convocat la Guvern pe miniştrii Finanţelor, Muncii, Economiei şi Agriculturii, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei pentru a discuta despre scrisoarea FMI şi legea de reducere a cheltuielilor înainte de avizul Executivului, au declarat pentru Mediafax surse oficiale

La discuţia care a avut loc în cabinetul premierului au participat şi mai mulţi secretari de stat.

Anterior, imediat după discuţia parlamentarilor PDL cu preşedintele Traian Băsescu, premierul s-a întâlnit doar cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, la sediul ministerului, pentru a discuta despre cele două documente.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Executivul urmează să îşi asume joi răspunderea pentru proiectul de lege conţinând măsurile anticriză, după ce miercuri acestea vor fi stabilite şi trecute în scrisoarea de intenţie către FMI.

Premierul Emil Boc a declarat, tot marţi, că trebuie aprobată în Guvern scrisoarea de intenţie către FMI, după care urmează asumarea răspunderii pe un proiect de lege, însă nu a precizat o dată la care ar urma să se prezinte în faţa Parlamentului.

×
Subiecte în articol: observator