x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul secolului: Presupuse cadavre de extratereștri, prezentate în Congresul mexican

Scandalul secolului: Presupuse cadavre de extratereștri, prezentate în Congresul mexican

de Redacția Jurnalul    |    17 Sep 2023   •   10:29
Scandalul secolului: Presupuse cadavre de extratereștri, prezentate în Congresul mexican

Expertul autodescris în OZN Jaime Maussan, ale cărui afirmații despre extratereștri au fost dezmințite în trecut, a spus că specimenele prezentate sunt „non-umane”.

Potrivit Smithsonian Magazine, două specimene despre care se presupune că ar fi rămășițele „extratereștrilor” au fost prezentate miercuri în fața Congresului mexican de un „ufolog” autoproclamat care s-a angajat anterior în pseudoștiință și în afirmații false cu privire la extratereștri.

Omul de știință, scriitorul și prezentatorul TV OZN Jaime Maussan a mărturisit sub jurământ că cele două corpuri cenușii și zbârcite, cu trei degete pe fiecare mână, sunt „ființe non-umane care nu fac parte din evoluția noastră terestră”, conform lui Thomas Graham de la Guardian. Dar experții au pus la zid afirmațiile lui Maussan.

„Aceste concluzii pur și simplu nu sunt susținute de dovezi”, spune Antígona Segura, unul dintre cei mai importanți astrobiologi din Mexic, Simon Romero de la New York Times. „Totul este foarte rușinos.”

Maussan a spus că cercetătorii de la Universitatea Națională Autonomă din Mexic au folosit datarea cu carbon pentru a determina că rămășițele au o vechime de aproximativ 1.000 de ani. Oamenii de știință de la universitate însă s-au distanțat de mărturia lui Maussan, spunând că nu au fost implicați în colectarea probei și nici nu au intrat în contact cu specimenele complete.

„În niciun caz nu avem concluzii cu privire la originea acestor probe”, a declarat Laboratorul Național de Spectrometrie de Masă cu Acceleratoare al universității într-o declarație publicată pentru prima dată în 2017, potrivit Times.

În 2015, Maussan a dezvăluit în mod similar un cadavru despre care a pretins că aparținea unui extraterestru, dar ulterior s-a demonstrat că sunt rămășițele unui copil uman. Și doi ani mai târziu, a participat la un proiect video în care susținea că exemplarele descoperite în Nazca, Peru, cu cranii alungite și trei degete pe fiecare mână, erau dovezi ale extratereștrilor. Arheologii au spus că unele dintre cadavre ar fi putut fi indigeni peruani, mutilați pentru a părea extratereștri, a scris Christopher Heaney pentru Atlantic în 2017. Și un raport al parchetului din Peru a declarat că exemplarele erau „păpuși fabricate recent, care au fost acoperite cu un amestec de hârtie și adeziv sintetic pentru a simula prezența pielii”, spune Megan Janetsky de la Associated Press.

În audierea din această săptămână, Maussan a susținut că cele două cadavre mai recente au fost descoperite în minele de alge din Cusco, Peru, în 2017. El a spus că rămășițele nu erau mumii și nici nu au fost manipulate, conform Anumita Kaur de la Washington Post. Maussan a mai susținut că razele X au dezvăluit că una dintre ființe avea „ouă” în interiorul ei, relatează Jack Ryan pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Experții nu au analizat de aproape rămășițele și nici datele nu au fost făcute publice. Cu toate acestea, imaginile cu presupușii extratereștri au devenit virale pe rețelele de socializare.

„Desigur că totul a fost inventat”, spune Julieta Fierro, om de știință la Institutul de Astronomie de la Universitatea Națională Autonomă din Mexic, pentru ABC. Alți experți au spus că extratereștrii seamănă prea mult cu oamenii pentru a fi autentici.

Scandalul din jurul mărturiei recente este încă un indiciu al interesului reînnoit față de ființele extraterestre din partea guvernelor publice și federale. La doar o zi după mărturia lui Maussan, NASA a lansat un raport privind fenomenele anormale neidentificate (UAP) și a anunțat că va numi primul său director de cercetare UAP.

Și în iulie a acestui an, fostul ofițer de informații al Forțelor Aeriene David Grusch a mărturisit într-o audiere în Congresul SUA că guvernul SUA deține „produse biologice” non-umane de la locurile accidentului UAP. Alți doi veterani militari au vorbit despre întâlnirile lor cu UAP în timp ce lucrau în serviciile armate. Unul dintre ei, Ryan Graves, a depus, de asemenea, mărturie în fața Congresului mexican săptămâna aceasta, dar ulterior a condamnat procedura.

„Din păcate, demonstrația de ieri a fost un mare pas înapoi pentru această problemă”, a scris Graves pe X, fost Twitter. „Voi continua să conștientizez UAP ca o chestiune urgentă de siguranță aerospațială, securitate națională și știință, dar sunt profund dezamăgit de această cascadorie nefondată.”

extraterestri

×
Subiecte în articol: extraterestri mexic