x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Călăul” lui Avram Iancu şi-a luat concediu de odihnă

„Călăul” lui Avram Iancu şi-a luat concediu de odihnă

de Lucian Dobrater    |    21 Mar 2011   •   20:17

Funcţionarul din Miercurea Ciuc Csibi Barna, care la începutul săp­tă­mânii trecute a spânzurat o păpuşă re­prezentându-l pe Avram Iancu, nu s-a prezentat ieri-dimineaţă la locul său de muncă, respectiv Ad­mi­nis­tra­ţia Finanţelor Publice a oraşului Abrud, unde a fost detaşat prin ordin al preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar. Barna a intrat în concediu de odihnă pentru 21 de zile.

În schimb, el s-a întâlnit ieri cu directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Pu­bli­ce Alba. În faţa instituţiei, aproape 20 de oameni, prin­tre care unii cu fulare la gât, aşteptau ca tânărul să-şi facă apariţia şi pentru a-i cere să se întoarcă de unde a venit. Ioan Uţiu, cadru militar în rezervă, a spus că vrea să-i transmită lui Csibi Barna, în cazul în care acesta vine la Abrud, să facă stânga împrejur, nu înainte de a săruta însemnele naţionale. Re­pre­zentanţi ai admi­nistraţiei publice din oraşul Abrud, dar şi zeci de localnici, întruniţi duminică seară la se­diul Primăriei, au semnat o scrisoare des­chi­să adre­sată premierului în care pro­testează faţă de detaşarea la Ad­ministraţia Finanţelor Publice Abrud a lui Csibi Barna.

Vestea că începând de luni Csibi Barna va lucra, pentru o jumătate de an, la Compartimentul evidenţă plătitori persoane fizice Abrud a agitat localnicii. Ei au organizat un protest în faţa statuii lui Avram Iancu şi au cerut oficial revocarea ordinului de detaşare la Abrud a lui Csibi Barna. Mitingul a durat aproximativ două ore, iar par­ti­ci­panţii au cântat „Marşul lui Iancu” şi au citit scri­soarea deschisă transmisă duminică premierului Emil Boc de autorităţile din Abrud. Semnatarii scrisorii deschise i-au cerut premierului să rezolve favorabil cererea localnicilor în sensul revocării ordinului prin care Csibi Barna a fost detaşat la Abrud. „Decizia de aducere a lui în această zonă este cel puţin neinspirată, dacă nu neprofesionistă. Persoana care a propus o astfel de mă­su­ră am dori, noi toţi, în unanimitate, să fie demisă de îndată de Guvernul României şi să prezinte scuze locuitorilor din Munţii Apuseni. Nu este cazul ca o faptă antinaţională să fie sancţionată pe o linie administrativă. Este o decizie greşită”, a declarat pri­ma­rul oraşului Abrud, Tiberiu Raţiu. De asemenea, unii localnici au de­ma­rat o acţiune de strângere de sem­nă­turi pentru a-l declara pe Barna per­sona non grata în Abrud.

×
Subiecte în articol: observator