x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Calculele lui Gheorghiță: Cinci milioane de români vaccinați la sfârșitul lunii mai, obiectiv realist

Calculele lui Gheorghiță: Cinci milioane de români vaccinați la sfârșitul lunii mai, obiectiv realist

22 Apr 2021   •   22:19
Calculele lui Gheorghiță: Cinci milioane de români vaccinați la sfârșitul lunii mai, obiectiv realist
Sursa foto: Lucian Alecu

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a prezentat, joi seara, calculele prin care a stabilit obiectivul de 5 milioane de persoane vaccinate la sfârșitul lunii mai. „Este un obiectiv realist”, spune președintele CNCAV.

Medicul Valeriu Gheorghiță a spus, joi, la Digi 24, că în următoarele două zile în România se va atinge pragul de 3 milioane de persoane vaccinate.

„În următoarele două zile vom atinge 3 milioane de persoane vaccinate. Până la sfârșit de aprilie eu estimez că vom avea în jur de 3,2 – 3,3 milioane de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă că în luna mai ar trebui să vaccinăm circa 1,7 milioane – 1,8 milioane de persoane”, a spus medicul.

Acesta precizează că incluzând de la începutul lunii mai medicii de familie și ținând cont că de joi începe vaccinarea în centrele de vaccinare organizate de operatorii privați, dar și amplificând vaccinarea în centre mobile, cu echipe mobile de vaccinare, se va atinge obiectivul stabilit.

„Mai sunt o serie de demersuri care vor fi replicate la nivel național, cum este demersul de la Timișoara, acest maraton al vaccinării, pe care, în parteneriat cu facultățile de medicină și farmacie de la nivel național, le vom replica. Eu cred că avem toată infrastructura necesară încât să atingem acest obiectiv. 5 milioane de persoane vaccinate la sfârșitul lunii mai este un obiectiv cât se poate de realist și care poate să fie atins cu puțin efort, fără nicio problemă”, a mai spus președintele CNCAV.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinare românia