x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Calomniile lui Blejnar, tamponate de Keleti-Ponta

Calomniile lui Blejnar, tamponate de Keleti-Ponta

de Gabriela Antoniu    |    14 Dec 2011   •   21:00
Calomniile lui Blejnar, tamponate de Keleti-Ponta

Pilotul Edwin Keleti a anuntat ieri ca l-a dat in judecata pe seful ANAF, Sorin Blejnar, cerandu-i pagube morale de 1.290.000 lei (300.000 de euro) pentru calomniile "proferate voit" la adresa sa si a companiei pe care o conduce. El cere totodata ca Blejnar sa fie obligat la plata cheltuielilor de judecata si la publicarea unei dezmintiri intr-un ziar de larga circulatie in ceea ce priveste "afirmatiile neadevarate sustinute in emisiunea «Prim Plan» difuzata in data de 21.11.2011 pe canalul TVR 1 sau sa faca o declaratie prin intermediul emisiunii «Prim Plan» prin care sa dezminta sustinerile vadit tendentioase a caror veridicitate o contest".

Decizia pilotului vine dupa ce seful ANAF a declarat in emisiunea TVR ca "domnul Ponta, atat direct, cat si indirect, a beneficiat de sponsorizarea activitatii sau hobbyului pe care dumnealui il are referitor la pilotaj. Si-a luat asa de vreo 10 mili­ar­de de lei vechi, vreo 300 de mii de dolari, in trei ani de zile a beneficiat de masini platite de la domnul Robert Negoita, de la domnul Umbrarescu, iaca de la domnul Vintu, ca tot e aicea, si asta o spun in premiera. Am dovezi ca firma, asa-zisul club de ra­liuri al domnului Ponta, care nu e o asociatie, nu e o fundatie, este un SRL din Cluj (...) al pilotului (...) a facut niste prestari de servicii fictive catre domnul Vintu, de exemplu, catre Catavencu si catre cotidianul unde e domnul Nistorescu, si din 2007 pana in 2009 si-a luat in fiecare luna bani de acolo. Am facturi, am dovezi?.

Potrivit lui Blejnar, pilotul liderului PSD Victor Ponta, Edwin Keleti, avea contract cu Academia Catavencu sa faca prima pagina a publicatiei, la fel si pentru cotidianul lui Nistorescu. "Sunt niste lucruri care nu s-au prestat (...) ca atunci cand ne-am dus in control incrucisat sa verificam, am constatat ca nu au fost facute", a aratat presedintele ANAF. "N-a fost vorba de sponsorizari, ci de prestari de servicii fictive. De fapt, au fost niste facturi fictive emise de catre firma Automedia", a acuzat Sorin Blejnar.

Edwin Keleti a negat la vremea respectiva acuzatiile lui Sorin Blejnar, pe care le-a calificat drept false si spune ca nu exista contracte de sponsorizare intre Automedia SRL si firme din grupul Realitatea-Catavencu. "Domnul Blejnar ori minte, ori este prost informat. In primul rand, Victor Ponta nu a fost niciodata nici actionar, nici angajat al firmei Automedia SRL, asa cum in mod eronat sustine seful ANAF. In al doilea rand, nu exista nici un fel de contract de sponsorizare intre Automedia SRL si firme din grupul Reali­ta­tea-Catavencu. In al treilea rand, Automedia nu este o societate de auto­mobilism, ci un SRL cu mai multe obiecte de activitate, printre care servicii editoriale sau publicitate, preponderent in domeniul auto. Aceste prestari de servicii nu sunt deloc fictive, ci s-au realizat in mod transparent, conform actelor dintre companii! Blejnar a mai rostit si sintagma «facturi mai mult sau mai putin fictive», afirmatie deosebit de grava, pentru ca toate facturile emise de Automedia sunt inseriate conform legilor in vigoare, iar toate tranzactiile s-au efectuat exclusiv prin circuit bancar! Pe langa toate aceste aspecte, Automedia are si a avut intotdeauna platite la zi contributiile la bugetul de stat, fara sa fi intarziat vreodata la plata acestora", spune Edwin Keleti. El a considerat totoda­ta ca acuzatiile fara acoperire lansate de Sorin Blejnar ating credibilitatea ANAF-ului. "Este extrem de grav faptul ca, in mod repetat, seful unei institutii publice importante lanseaza astfel de acuzatii si dezinformari, fara sa aduca nici un fel de dovezi. Nu doar ca perpetueaza o situatie care imi lezeaza propria reputatie, dar aduce grave prejudicii de credibilitate institutiei pe care o conduce", a mai spus Edwin Keleti.

×
Subiecte în articol: anaf sorin blejnar edwin keleti