x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Camera Deputaților: Compensarea facturilor la energie nu intră astăzi la vot final

Camera Deputaților: Compensarea facturilor la energie nu intră astăzi la vot final

26 Oct 2021   •   13:30
Camera Deputaților: Compensarea facturilor la energie nu intră astăzi la vot final
Sursa foto: Hepta

Deputații nu se grăbesc cu adoptarea legii care va permite compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale. Măsurile de sprijin pentru români, adoptate deja de senatori, ar fi trebuit să intre azi la votul final în Camera Deputaților, astfel încât să poată fi aplicate de la 1 noiembrie. Dar discuțiile în comisii s-au prelungit.

Proiectul de lege este în comisia de specialitate, însă sunt asigurări că ajunge mâine la vot în plenul Camerei Deputaților.

Sunt mai multe amendamente ridicate de parlamentari, dar și de reprezentanții mediului de afaceri sau organizațiilor, dar toate acestea vor fi clarificate până la finalul zilei.

Cred că azi finalizam modificarile și va iesi o lege bună, aprobată ori azi ori mâine, în așa fel ca la 1 noiembrie să fie funcțională și să beneficieze și casnicii și întreprinderile mici și mijlocii, profesiile liberale, spitalele, unitățile de învățământ, furnizorii de srvicii speciale, ONG-urile, ca toți să beneficieze de plafonare și compensare. Românii nu vor plăti mai mult decât au plătit în decembrie anul trecut. Această lege prevede un plafon pentru toți operatorii casnici, indiferent de consum. Există plafonul de 250 de lei la prețul gazelor naturale, dacă nu se încadrează în consum și de 525 de lei pe energia electrică. Acest plafon, care se aplică inclusiv spitalelor, CET-urilor, unităților de învățământ, limkiteaă creșterea prețurilor, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

×
Subiecte în articol: virgil popescu