x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campania "O carte pentru copiii din valea Plopului"

Campania "O carte pentru copiii din valea Plopului"

01 Apr 2012   •   14:53
Campania "O carte pentru copiii din valea Plopului"

Luni, 2 aprilie, ora 11.00, va avea loc conferinta de deschidere a campaniei “O carte pentru Valea Plopului'. Evenimentul va avea loc la Biblioteca B.P. Hasdeu din str. Traian nr. 2, Bl F1. Cu acest prilej, initiatorii campaniei, Optimal Media, site-ul Literatura copii si Asociatia Pro-Vita Valea Plopului, vor prezenta obiectivul campanei, si anume refacerea bibliotecii asezamantului, care a fost mistuita in incendiul din decembrie 2011. Ne-am propus sa adunam peste 1.000 de carti, care sa fie donate micutilor de la Valea Plopului chiar de Ziua Copilului.

Cu prilejul conferintei de presa va fi vizionat si un emotionant spot de campanie, scenariu si regie Petre Craciun, imagine Robert Cilinca, montaj Madalin Cristescu, studio Paradox Film. Spotul a fost realizat cu participarea copiilor de la Valea Plopului, care au reusit sa ne transmita si noua emotia si sensibilitatea lor. Multumim domnului Tudor Gheorghe, care ne-a dat consimtamantul utilizarii uneia dintre cele mai profunde piese interpretate de marele artist – “Lumina lina'.

La conferinta de presa vor participa si doua grupuri de copii. Primul va fi un grup de elevi de la Scoala nr. 280 din Capitala, una dintre unitatile de invatamant care si-au anuntat deja participarea la campania noastra.

Cel de al doilea grup va veni chiar de la Valea Plopului. Copiii ne vor spune ei insisi cata nevoie au de carti si de sprijinul nostru. Vor intra in dialog cu colegii lor de la Scoala nr. 280 si vor recita poezii, special pentru dumneavoastra.

Tot atunci vom anunta care sunt punctele de colectare, cum veti putea dona aceste carti pentru copii si tineret, o lista cu cartile si autorii pe care profesorii de limba romana le recomanda pentru lectura, partenerii si donatorii care, desi Campania nu a inceput oficial, s-au alaturat deja eforturilor nostre.

Pana in acest moment, s-au alaturat campaniei noastre Florin Chilian, cantautor, Maria Coman, realizator TV, Monica Ghiurco, realizator TV, Cristina Liberis, realizator TV, scriitorul Stefan Mitroi, psiholog Mirela Zivari, Anca Puscas, regizor, Tudor Musat, realizator Realitatea TV, Marius Th. Barna, regizor, prof. univ. dr. Paul Marinescu, Firita Carp, director Editura Detectiv, Gigel Lazar, presedinte executiv CIADO, Florin Saghi, Ministerul de Externe, comisarul-sef Christian Ciocan.

Jurnalistii sunt asteptati incepand cu ora 10.40.

Telefon de contact: 0722.344.124 – Petre Craciun

Organizator: Petre Craciun

www.literaturacopii.ro www.optimalmedia.ro

×