x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Canabis şi heroină depistate la frontieră

Canabis şi heroină depistate la frontieră

de Andrei Ando    |    27 Apr 2009   •   00:00

Week-end de foc pentru poliţiştii arădeni de frontieră, care au descoperit două transporturi ilegale de droguri ce urmau să intre, respectiv să iasă din ţară.



Vineri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-a prezentat pentru a intra în România trenul Rapid Dacia de pe ruta Viena - Bucureşti. Poliţiştii de frontieră au descoperit într-un compartiment trei genţi abandonate. Căutând în bagaje, au găsit 542 de răsaduri asemănătoare canabisului. În acelaşi compartiment mai călătorea şi un cetăţean maghiar, însă luat la întrebări acesta a declarat că nu ştie ale cui sunt genţile. Plantele suspecte au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, iar cetăţeanul maghiar a fost coborât din tren pentru a fi supus audierilor.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit mai multe kilograme de heroină într-un camion care transporta... caşcaval. În jurul orei 12:00, la punctul de trecere a frontierei s-au prezentat pentru a ieşi din ţară doi cetăţeni bulgari, Emil T., în vârstă de 26 de ani, şi Myumyun M., în vârstă de 25 de ani. În timpul controlului de frontieră poliţiştii au descoperit în maşină sub preşul din faţa scaunului din dreapta opt pachete, învelite în bandă adezivă, de culoare maro, ce conţineau 4 kilograme şi 140 de grame de substanţă de culoare maronie, suspectă. Substanţa a fost testată, descoperindu-se că este vorba despre heroină. Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Arad continuă cercetările, cei doi cetăţeni bulgari fiind anchetaţi pentru trafic de droguri de mare risc. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea între 15 şi 25 de ani.

×
Subiecte în articol: observator