x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Capii Bisericilor Ortodoxe se reunesc în Fanar

Capii Bisericilor Ortodoxe se reunesc în Fanar

15 Feb 2014   •   15:27
 Capii Bisericilor Ortodoxe se reunesc în Fanar

Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe se vor reuni la Constantinopol (Istanbul), în prima săptămână a Postului Mare, la invitaţia Sanctităţii Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Patriarhii şi primaţii bisericilor ortodoxe vor avea, în perioada 5-9 martie, mai multe întrevederi, principalul scop al sinaxei fiind pregătirea Sinodului Pan-Ortodox, anunţă basilica.ro.

Punctul culminant al evenimentului va fi Sfânta Liturghie din Duminica Ortodoxiei, oficiată de toţi Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe în Catedrala patriarhală din Fanar.

Pregătirea Marelui Sinod Pan-Ortodox a început în urmă cu mai bine de 30 de ani, fiind organizate până în prezent mai multe întâlniri prospective.

„Sinodul Pan-Ortodox este un deziderat vechi, întâlnirile pregătitoare durează de câteva zeci de ani, s-au discutat temele stabilite şi s-a ajuns la soluţii acceptate de către Bisericile Ortodoxe surori. Deci, nu vor fi lucruri noi, poate mici aspecte locale, mici situaţii punctuale precum situaţia din Siria sau diverse probleme locale din diasporă sau din alte Biserici Ortodoxe surori”, a declarat Pr. Ionuţ Corduneanu, vicar administrativ patriarhal.



 

×