x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Captura de tigari la Arad si Otopeni

Captura de tigari la Arad si Otopeni

09 Mar 2004   •   00:00

Nu mai putin de 11.000 de cartuse de tigari "Sovereign " si alte 400 de cartuse de tigari Philiph Morris au fost confiscate, in urma unor actiuni ale politistilor aradeni si ilfoveni.

La Arad, politistii au primit informatii ca soferul unui tir care a incarcat la Carei salopete pentru o firma din Austria, urma sa scoata din taratigari de contrabanda. Autocamionului a fost urmarit de la intrarea in Arad, politistii vazand cum in tir erau incarcate cutii cu tigari.

Banuind ca a fost "filat", soferul a abandonat tir-ul cu tot cu marfa si a reclamat la Politie ca i s-a furat masina. "Aveam dovezi, astfel ca am stiut si unde se afl. tir-ul.

La desigilarea remorcii am descoperit peste 11.000 de cartuse cu tigari Sovereign, care au fost predate vamesiilor in vederea confiscarii", a declarat subcomisarul Ioan Balaj.

OTOPENI. Sapte persoane au ajuns in arestul Politiei Otopeni dupa ce, la mijlocul saptamanii trecute, au spart depozitele unei firme si au furat aproape 400 de cartuse de tigari Chesterfield, L&M, Malboro si Parlament. Cinci dintre suspecti erau angajati la firma in cauza, iar doi sunt soferi la o firma de salubrizare din Capitala care asigura transportul deseurilor rezultate din procesul de productie al tigaretelor. Marfa furata urma sa fie vanduta prin intermediul unei firme din complexul "Etor" din Bucuresti.

In ambele cazuri, tigarile au fost retinute de anchetatori. La Arad, tigarile, in valoare de aproximativ 5 miliarde de lei, au fost confiscate, iar soferul s-a ales cu o amenda de 75 de milioane de lei.

La Otopeni, marfa in valoare de 100 de milioane de lei a fost restituita firmei producatoare.
( ION ALEXANDRU )

×
Subiecte în articol: observator