x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caravana New Kopel a fost mesagerul Iepuraşului de Paşte pentru 150 de copii şi adulţi instituţionalizaţi din judeţul Argeş

Caravana New Kopel a fost mesagerul Iepuraşului de Paşte pentru 150 de copii şi adulţi instituţionalizaţi din judeţul Argeş

09 Apr 2015   •   15:38
Caravana New Kopel a fost mesagerul Iepuraşului de Paşte pentru 150 de copii şi adulţi instituţionalizaţi din judeţul Argeş

Mai mult de 150 de copii şi adulţi din patru Centre comunitare de servicii, aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Argeş ( DGASPC) au fost vizitaţi de Iepuraşul de Paşte, cu câteza zile înaintea Sfintelor Sărbători Pascale.

O caravană formată din patru maşini cu însemnele grupului New Kopel a ajuns marţi, 07 aprilie, la Câmpulung Muscel unde, în trei Centre de servicii comunitare, cresc sau îşi desfăşoară activitatea 104 copii şi adulţi cu dizabilităţi sau aflaţi în dificultate . Din echipa de voluntari New Kopel au făcut parte şi Hezi Shayb, CEO-ul Grupului în România alături de fiul său, Lidor Shayb, venit special în permisie din Israel pentru acţiunea de voluntariat.

Cu braţele încărcate de cadouri - dulciuri, jucării şi hăinuţe personalizate în funcţie de vârstă şi sex, voluntarii New Kopel, parte a Shlomo Group, unul dintre cele mai puternice holdinguri din Israel, s-au transformat în mesagerii Iepuraşului de Paşte.

„Ne bucurăm că am reuşit să aducem bucurie în sufletele copiilor şi adulţilor din aceste centre. Este un gest simbolic dar din suflet al echipei noastre, pe care vrem să-l reedităm şi anii următori. Le mulţumim partenerilor şi clienţilor New Kopel pentru că au răspuns din nou invitaţiei de a aduce bucurie celor mici, printr-un efort comun”, a declarat Hezi Shazb, CEO New Kopel Group.

Cei 58 de copii instituţionalizaţi din Complexul de servicii pentru copilul în dificultate Câmpulung Muscel i-au întâmpinat cu aplauze pe voluntarii grupului automotive. Micuţii, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani şi-au impresionat, la rândul lor, musafirii cu cadouri specifice Paştelui, lucrate manual în atelierele centrului, sub coordonarea profesorilor. Copiii au aceptat cu bucurie invitaţia managementului New Kopel de a vizita compania în vacanţa de vară.

„Am fost plăcut impresionaţi de iniţiativă şi de interesul arătat proiectelor noastre de Hazi Shayb. Cu siguranţă vom da curs invitaţiei de a vizita showroom-ul, deoarece vrem să oferim copiilor din centrul nostru cât mai multe perspective pentru viitor copiilor”, a declarat Roxana Oancea, directorul CSCD Câmpulung, pedagog cu 35 de ani de experienţă în activitatea cu copiii instituţionalizaţi.

A doua oprire a caravanei a fost la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilităţi Câmpulung, format dintr-un Centru rezidenţial pentru copii cu dizabilităţi şi un Centru de zi cu aceeaşi destinaţie. Voluntarii New Kopel au fost impresionaţi de căldura cu care i-au primit cei peste 30 de copii din centru şi răbdarea cu care şi-a aşteptat fiecare cadoul.

“Ne bucurăm că anul acesta,caravana grupului automotive a ales centrele din Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş şi că am reuşit, în timp record, să organizăm un proiect atât de frumos. Am fost impresionată de unitatea echipei de voluntari şi sunt convinsă că succesul acestui proiect va fi reeditat”, a declarat Nelida Ghiţulescu, preşedinte al Sucursalei Argeş a Colegiului Naţional al Asistenţilor sociali din România şi şef Birou adopţie şi postadopţie din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Argeş.

Vizita caravanei de Paşte a voluntarilor New Kopel s-a încheiat la Centrul de zi Marina, aparţinând Fundaţiei HAND-ROM, fundaţie umanitară de orientare şi intregrare socială a copiilor cu dizabilităţi din Curtea de Argeş. Înfiinţat în 1999, “Centrul de zi HAND-ROM este singurul spaţiu în care copiii cu dizabilităţi d pot in zonă beneficia gratis de suport şi servicii de recuperare”, a spus Costel Nicolae, fondatorul fundaţie HAND-ROM. În centrul de zi Marina, mesagerii Iepuraşului de Paşte au făcut fericiţi peste 50 de copii şi adulţi cu dizabilităţi, care sunt înscrişi în evidenţele Fundaţiei.

Pentru a aduce bucurie copiilor din Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş, voluntarii New Kopel au implicat în proiect furnizori şi clienţi care au acceptat să doneze dulciuri şi să asigure transportul. Partenerii grupului New Kopel pentru Caravana de Paşte au fost printre alţii Menatwork, Eurex, etc.

×