x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cărbunaru: România va atrage 12 miliarde de euro din bani europeni în acest an

Cărbunaru: România va atrage 12 miliarde de euro din bani europeni în acest an

16 Sep 2022   •   13:56
Cărbunaru: România va atrage 12 miliarde de euro din bani europeni în acest an
Sursa foto: Facebook

România va atrage 12 miliarde de euro din bani europeni în acest an, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. El precizează că prima tranșă din PNRR va fi folosită pentru proiecte precum Autostrada A7, modernizarea a peste 100 de creșe și digitalizarea universităților.

„După cum a anunțat Comisia Europeană ieri (joi - n.r.), România a primit aprobarea pentru prima tranșă din PNRR în valoare de 2,6 miliarde de euro, care se adaugă la cele 3,79 miliarde de euro, pe care țara noastră deja le-a primit ca prefinanțare în cadrul acestui program. Cele 2,6 miliarde de euro vor intra în țara noastră în două-trei săptămâni, cât durează procedurile la nivel european”, spune Dan Cărbunaru.

Prima tranşă din PNRR va intra în ţară în următoarele 2 - 3 săptămâni

Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că banii vor fi folosiți, printre altele, pentru Autostrada A7, modernizarea a peste 100 de creșe, digitalizarea universităților, precum și proiecte de cogenerare.

„Prin aceste sume, 3,79 miliarde de euro din prefinanțare, plus 2,6 miliarde din prima tranșă, dacă adăugăm și cele 3,8 miliarde de euro pe care România le-a atras din fonduri europene aferente perioadei 2014-2021, ajungem la 10 miliarde de euro, bani europeni, care intră în România în această perioadă. Estimările sunt că ne vom apropia de 12 miliarde de euro până la finalul acestui an”, adaugă Cărbunaru.

(sursa: Mediafax)

×