x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Care a fost ultima dorinţă a lui Nicolae Ceauşescu privind Casa Poporului

Care a fost ultima dorinţă a lui Nicolae Ceauşescu privind Casa Poporului

07 Noi 2013   •   11:18
Care a fost ultima dorinţă a lui Nicolae Ceauşescu privind Casa Poporului

Nicolae Ceauşescu era obsedat de construcţia Casei Poporului. Fostul dictator venea săptămânal pe şantier şi se interesa de cele mai mici detalii, dezvăluie fostul comandant al sectorului militar de pe şantier, într-un interviu acordat pentru România TV.

Colonelul Mihai Bartoş a vorbit şi despre ultima dorinţă exprimată de Nicolae Ceauşescu în legătură cu Casa Poporului, dar a şi evocat amintiri amuzante despre şantier.

Citeşte şi Întâlnirile de Gradul Zero ale lui Ceauşescu cu extratereştrii

"Săptămânal, Ceausescu venea şi făcea vizite împreună cu suita întreagă. Eu m-am înţeles foarte bine cu Ceauşescu în ceea ce priveşte execuţia lucrărilor. Deşi avea încredere în Armată, ştia că nu suntem din aceea care nu execută la timp, corect proiectele. Venea întotdeauna cu propuneri de schimbare, de îmbunătăţire a lucrărilor. (...) El, călătorind mult, a văzut multe lucrări. Reţinea anumite aspecte, după care, urmărea să se facă ceea ce îşi imagina el. De exemplu, dacă a fost
la Moscova, a văzut niste lucrări, când a aparut înapoi, în Casa Republicii, sâmbătă, "vrem să facem cutare lucrare". El se inspira din asemenea treburi. Insa, era şi uneori, să nu zic pretenţios, poate, puţin spus, mofturos", povesteşte Mihai Bartoş.

Află care a fost ultima dorinţă a lui Nicolae Ceauşescu privind Casa Poporului pe RomâniaTV.NET.

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu casa poporului