x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carmen Dan, despre situația provocată de vremea rea

Carmen Dan, despre situația provocată de vremea rea

16 Dec 2018   •   22:30
Carmen Dan, despre situația provocată de vremea rea

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică, în contextul situaţiilor apărute în ţară în urma fenomenelor meteo din ultima perioadă, că în acest moment este importantă alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor afectaţi.
"În acest moment, din punctul meu de vedere, prioritar este să ne canalizăm pe alimentarea cu energie electrică pentru că până atunci noi menţinem în stare de funcţiune acele generatoare acolo unde este nevoie de ele. Acel spital din Făget era o prioritare, acel cartier din Făget era o prioritate (...). Un alt exemplu e şi Uzina de Apă din Lugoj, unde e acum un generator al ISU ce asigură (...) alimentarea cu apă potabilă a populaţiei", a declarat Carmen Dan.
Ea a precizat că, de cele mai multe ori, oamenii din zonele afectate cooperează cu autorităţile.
"Pentru noi e important ca ei să rămână receptivi la toate recomandările pe care le transmitem şi (...) evident, să şi răspundă acestor recomandări", a precizat ministrul.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a dispus trimiterea a opt generatoare de curent electric în localităţile din judeţele Timiş şi Caraş-Severin unde, din cauza vremii nefavorabile, se înregistrează probleme în alimentarea cu energie electrică, potrivit unei informări remise AGERPRES.

Agerpres

×
Subiecte în articol: Carmen Dan vreme rea