x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carnea de pui s-ar putea scumpi cu 50%

Carnea de pui s-ar putea scumpi cu 50%

26 Mai 2010   •   00:00

Preţul cărnii de pasăre ar putea creşte cu 50% în perioada următoare, dacă sectorul avicol nu va beneficia de sprijin financiar de la bugetul de stat, apreciază Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

"Orice tergiversare în aprobarea soluţiilor de sprijin pe bunăstarea păsărilor, negociate în baza regulamentelor europene, va conduce automat la falimentul sectorului şi va face ca România să devină dependentă de importul de carne de pasăre şi ouă pentru consumul intern, iar preţul actual, accesibil pentru consumatorul de rând, să devină un preţ de lux", a declarat Ilie Van, preşedintele UCPR. La ora actuală, preţul cărnii de pasăre în carcasă, la poarta fermei, este de 6-6,1 lei/kg fără TVA, dar, în condiţiile în care sectorul nu va beneficia de sprijin, ar putea înregistra o creştere cu 50%, până la 8-9 lei pe kg.

×
Subiecte în articol: observator