x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Casa de Sănătate “jefuită” în beneficiul pacientului

Casa de Sănătate “jefuită” în beneficiul pacientului

de Petru Zoltan    |    12 Feb 2014   •   16:54
Casa de Sănătate “jefuită” în beneficiul pacientului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Protejatul preşedintelui Traian Băsescu, Lucian Duţă a ajuns în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile de abuz în serviciu. Faptele au fost săvârşite în mandatul său de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Jurnalul Naţional a prezentat în exclusivitate în ediţia de luni acuzaţiile pe care i le-a adus procurorii, precum şi faptul că Duţă a refuzat să se prezinte la DNA, timp de o săptămână invocând că a fost plecat. Lucian Duţă este acuzat într-un dosar în care se fac cercetări privind achiziţii pentru servicii de mentenanţă şi licenţe, prejudiciul fiind de peste 150.000 de euro.

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Lucian Duţă a spus că toate procesele de achiziţii s-au făcut prin acte administrative extrem de complexe “şi este normal la un moment dat să existe nelămuriri sau întrebări cum s-au realizat aceste procese din punct de vedere administrativ”. Pozând în victimă, Duţă a precizat că “toată lumea să înţeleagă că nu am vrut decât să fac lucruri în beneficiul pacientului şi în beneficiul acestei ţări.” În acest dosar mai este acuzat de abuz în serviciu şi Medveş Lucian Istvan, fostul său subaltern.
 

×
Subiecte în articol: lucian duta