x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cătălin Predoiu, audiat în scandalul internaţional „mita Daimler”

Cătălin Predoiu, audiat în scandalul internaţional „mita Daimler”

de Aniela Nine    |    07 Dec 2010   •   19:43

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a participat ieri la şedinţa Biroului Per­manent al Senatului pentru a pre­zenta poziţia ministerului în privinţa scandalului „mita Daimler”, după ce în urmă cu o lună senatorii au discutat posibilitatea de a înfiinţa o comisie de anchetă privind achiziţiile pe care Ro­mânia le-a făcut de la Mercedes prin concernul Daimler.

Iniţiativa în­­fiinţării comisiei de anchetă a apar­ţi­nut vicepreşedintelui Senatului Dan Voiculescu, după ce, la solicitarea sa, procurorul general adjunct al SUA şi coordonator al anchetei în cazul Daimler, Gary G. Grindler, i-a comu­ni­cat că Departamentul de justiţie al SUA poate oferi României toate in­for­maţiile de care dispune privind afa­cerile Daimler AG în România, însă este necesar ca acestea să fie so­licitate de Ministerul român al Jus­tiţiei. Predoiu i-a informat pe sena­tori despre „corespondenţa dintre mi­nister şi senatorul Dan Voiculescu, precum şi despre corespondenţa din­tre Ministerul Justiţiei şi Ministe­rul Public”. La şedinţa de ieri a con­du­­c­e­rii Senatului a fost invitat şi pro­cu­rorul general al României, dar aceasta a trimis un răspuns scris.

„S-a luat act de împrejurarea că există în atenţia ministerului Justiţiei o asemenea problematică. Deşi a fost invitată, dna procuror general a trimis o scurtă scrisoare prin care ne comunică că este sesizat Parchetul Gene­ral şi că în prezent se desfăşoară o se­­rie de activităţi specifice, în principal culegere de informaţii în măsură să ducă la aplicarea în cauză a pre­ve­de­­­rilor art 221 din Codul de procedu­ră penală, în sensul solicitării de că­tre Parchetul general, prin ministerul Jus­­tiţiei, a unor informaţii de la Par­che­­­tul general al SUA. Biroul Perma­nent a hotărât acordarea a 30 de zile în care să se revină la dna procuror ge­neral, să se consta­te care este po­ziţia Parchetului Gene­ral”, a anunţat chestorul Sena­tului, Ioan Chelaru. El a precizat că după ex­pi­rarea acestui termen se va lua o de­cizie asupra înfiinţării comisiei de anchetă.

×
Subiecte în articol: observator