x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAZ SCANDALOS/Cum îi angajaţi să aibă grijă de copii? ● video

CAZ SCANDALOS/Cum îi angajaţi să aibă grijă de copii? ● video

de Ionela Gavriliu    |    15 Ian 2009   •   00:00
CAZ SCANDALOS/Cum îi angajaţi să aibă grijă de copii? ● video

O îngrijitoare, angajată a DGASPC Sector 4, a fost filmată cu un telefon mobil în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un tânăr autist, aflat într-un apartament de tip familial. O altă înregistrare o prezintă făcând sex cu propriul copil, de 13 ani.



Directoarea DGASPC Sector 4 spune că a aflat de la televizor de caz, deşi existau anumite "bârfe" din martie anul trecut cum că Laura Cristea îi abuzează pe copii. Evaluările şi dosarul femeii nu prezintă nereguli. Anul trecut, un băieţel din Bistriţa a fost ucis de asistenta maternală care îl avea în grijă. Şi în acest caz, evaluările DGASPC erau impecabile.

Din martie anul trecut au existat zvonuri cum că îngrijitoarea Laura Cristea îi abuzează sexual pe copiii pe care-i are în îngrijire. Practic, femeia venea şi-i păzea pe copii câteva ore seara. "Am zis că sunt bârfe muiereşti, mai ales că nu mi-a confirmat nimeni", precizează directoarea DGASPC Sector 4, Mihaela Dumitrescu. Tot ea afirmă că în direcţie a mai existat cazul unei femei care îi abuza sexual pe copiii dintr-un centru al sectorului. Când s-a aflat de acest lucru, femeia a fost dată afară. Pe acelaşi ghem de complicităţi ca şi în cazul băieţelului de 4 ani din Bistriţa, ucis de asistenta maternală care îl avea în grijă, s-a bazat şi abuzul îngrijitoarei asupra băiatului autist. Îngrijitoarea nu îi supraveghea singură pe copii, fiind de obicei două persoane pe tură. Probabil că tocmai colega de tură a fost cea care a filmat-o pe Laura Cristea în timp ce abuza de băieţi...

CALIFICATIV "BETON", COMPORTAMENT DEVIANT
"Eu am aflat de la televizor", mărturiseşte directoarea, dar subliniază faptul că directorul adjunct, Mircea Nicolaidis, ştia şi avea înregistrările încă de la 9 ianuarie (abia la 12 ianuarie anul acesta, însoţit de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu, au confruntat-o pe Laura Cristea cu dovezile). Ca de obicei, după mediatizarea cazului, s-a demarat o anchetă internă, pentru a se afla cum de nici şeful de apartament, nici ceilalţi şefi ai femeii nu au ştiut de comportamentul îngrijitoarei. "Vă spun sincer, calificativele ei, evaluările ei sunt beton. S-a spus cum că a ajuns aici pe referinţele mele. Vă spun că singurele referinţe din dosar sunt de la fostul loc de muncă. Eu nu am pile în serviciu", explică directoarea Dimitrescu.
Pe lângă tânărul autist instituţionalizat, o altă victimă a abuzului sexual e fiul femeii, în vârstă de 13 ani. "Băiatul este consiliat. Alte detalii nu vă pot da despre el", a precizat Dimitrescu. Laurei Cristea şi Mihaelei Dumitrescu li s-a desfăcut contractul de muncă, însă directoarea DGASPC declară că femeia nu mai e de găsit, pentru a i se pune întrebări.

ALT CAZ, LA BISTRIŢA
Un băieţel de 4 ani din Bistriţa-Năsăud a fost omorât de asistenta maternală care-l îngrijea în august anul trecut. Marcela Făgărăşan e judecată pentru omor calificat, vătămare corporală gravă şi rele tratamente aplicate minorului.
ANPDC a depus o plângere penală la Parchetul Bistriţa-Năsăud împotriva a cinci angajaţi ai DGASPC Bistriţa, pentru neglijenţă în serviciu. Direcţia nu a putut prezenta documente din care să reiasă că au monitorizat activitatea asistentei maternale. Numai Rodica Sima, asistenta socială care răspunde direct de copiii asistaţi, a fost trimisă în judecată. Dacă va fi găsită vinovată, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la o lună la doi ani sau amendă.

×
Subiecte în articol: observator