x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Bordei - Proiectul schimbului de terenuri, amănat

Cazul Bordei - Proiectul schimbului de terenuri, amănat

de Jurnalul National    |    02 Noi 2007   •   00:00

Consilierii municipali au amănat ieri discutarea proiectului de hotărăre pentru aprobarea unui schimb de terenuri cu omul de afaceri Costică Constanda pentru diferenţa de teren pe care o are in proprietate pe malul Lacului Floreasca, cu terenul pe care este amplasat Depoul RATB Victoria.

Consilierii municipali au amănat ieri discutarea proiectului de hotărăre pentru aprobarea schimbului de terenuri cu omul de afaceri Costică Constanda (pămăntul pe care este amplasat depoul RATB Victoria, in schimbul diferenţei de teren pe care omul de afaceri o are in Parcul Bordei). La finalul dezbaterilor, viceprimarul Ionuţ Popa a declarat că municipalitatea nu va mai merge pe această soluţie, atăta vreme căt va fi luat in calcul raportul de expertiză propus de firma aleasă de Costică Constanda. "Din acest raport rezultă că, in zona din spatele Guvernului, terenul ar avea acelaşi preţ sau ar fi chiar mai ieftin decăt in zona Bordei, deşi in centrul oraşului edificabilele au regim de inălţime mai mare", a susţinut Popa.

Edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a afirmat ieri că primarul general Adriean Videanu s-a transformat "din avocat in negociator" al lui Constanda. Criticile au fost reluate şi de preşedintele PSD, Marian Vanghelie. Â

Tot in şedinţa de ieri, consilierii municipali au aprobat, cu 30 de voturi "pentru" şi cinci abţineri, un proiect care prevede construirea unor imobile intr-o zonă de spaţii verzi pe Şoseaua Petricani din Sectorul 2 al Bucureştiului.

×
Subiecte în articol: observator