Procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare au dispus reţinerea a şapte învinuiţi în cazul furtului de arme de la Ciorogârla.
Cei şapte sunt: Gagea Ionuţ (sergent major), pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, Petrică Ion (caporal), pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, Tudorache Marius (caporal), pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi călcare de consemn, Tudorache Marian (sergent), pentru săvârşirea infracţiunii de călcare de consemn, Dinu Marian (caporal), pentru săvârşirea infracţiunii de călcare de consemn, şi Niţă Nicuşor (soldat), pentru săvârşirea infracţiunii de călcare de consemn. În urma cercetărilor a rezultat că primii trei învinuiţi au participat la sustragerea de arme militare din incinta UM 01916 Ciorogârla. Potrivit comunicatului Parchetului General, sustragerea armelor a fost posibilă pentru că ceilalţi învinuiţi nu şi-au îndeplinit atribuţiile militare în timpul serviciului. Cei şapte învinuiţi vor fi prezentaţi astăzi Tribunalului Militar Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
La 28 ianuarie, Secţia Parchetelor Militare a fost anuntaţă că depozitul de armament de la o unitate militară de la Ciorogârla a fost găsit descuiat. Ulterior s-a descoperit că au fost furate pistoale, pistoale-mitralieră, o puşcă mitralieră, câteva baionete şi câteva binocluri, ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, subliniind că nu a fost furată muniţie. În urma acestui furt, Mihai Stănişoară a destituit mai mulţi responsabili militari, printre care şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, Constantin Croitoru, şi şeful Direcţiei de Contrainformaţii din cadrul SMG, lt. col. Maricel Popa.
Aici găsiti comunicatul parchetului!
Citește pe Antena3.ro