x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Cozma: Sesum a ştiut tot timpul cine e criminalul!

Cazul Cozma: Sesum a ştiut tot timpul cine e criminalul!

de Istvan Deak    |    24 Mar 2011   •   14:16
Cazul Cozma: Sesum a ştiut tot timpul cine e criminalul!

158066-690-116889-pgabor2.jpgContinuă seria depoziţiilor şocante în cadrul procesului privind moartea handbalistului Marian Cozma. Judecătorul Nemeth Balazs a ascultat depoziţia handbalistului Putics Bence, care în calitate de martor l-a acuzat pe Zarko Sesum, că a ştiut tot timpul cine l-a înjunghiat pe Marian Cozma, însă a preferat să tacă. Zarko Sesum a fost rănit grav în noaptea de 7-8 februarie 2009, fiind aproape să îşi piardă un ochi. „La câteva zile de la acea noapte tragică, Zarko Sesum mi-a spus că a văzut cum a fost înjunghiat în discoteca Marian Cozma, şi că rana acestuia nu era gravă, fiindcă cuţitul atinsese doar un muşchi. Cât despre incidentul din stradă, Sesum mi-a oferit detalii despre modul în care a fost înjunghiat Cozma. El mi-a spus că iniţial Raffael Sandor i-a înfipt cuţitul în piept, apoi l-a tras în sus. Zarko Sesum l-a recunoscut pe R.Sandor de la televizor, în zilele care au urmat după tragedie şi mi-a spus că l-a recunoscut imediat ca fiind cel care l-a înjunghiat pe Cozma”, a spus Putics.

Acesta susţine că Zarko Sesum nu a reuşit să îl recunoască pe cel care l-a lovit în cap în acea noapte, deşi anchetatorii susţin că ar fi vorba de Nemeth Gyozo. „Sesum nu ştia dacă Ivan Pesic a fost înjunghiat tot de R.Sandor sau de altcineva. El nu îşi aducea aminte nici cine l-a lovit cu piciorul în cap. Mi-a spus că el doar s-a aplecat asupra lui Marian Cozma, care zăcea la pământ şi cineva i-a aplicat o lovitura puternică de picior în cap”, a concluzionat Putics.

În depoziţia oferită de Zarko Sesum nu se află nicio informaţie legată de cele spuse de Putics.  Mai mult, Sesum, care s-a transferat între timp în Germania, a depus mărturie la Tribunalul Veszprem, în data de 25 octombrie 2010, şi a susţinut că nu a văzut niciun cuţit la nimeni în acea noapte. „Când eu am ajuns în stradă, Marian Cozma zăcea deja la pământ. M-am aplecat asupra lui ca să îi scot limba, nu cumva să se înece. În acel moment eram convins că Marian Cozma este încă în viaţa. În clipa următoare, cineva m-a lovit cu piciorul în cap şi mi-am pierdut cunoştinţa. Nu am văzut cuţit la nimeni”, declarase Sesum la acea vreme.

Imaginile îl contrazic pe Raffael Sandor
După ce în urmă cu două zile, Raffael Sandor recunoscuse că l-a înjunghiat pe Cozma, invocând că a fost legitimă apărare, ieri, la Tribunalul Veszprem, au fost prezentate, din nou, înregistrările video din discotecă care surprind altercaţia dintre rromi şi handbalişti. R.Sandor a fost rugat să comenteze imaginile. Despre un moment al altercaţiei, în care se vede faţa sa, în timp ce se uită în jos, R.Sandor a subliniat: „Acesta este momentul în care ascund cuţitul buzunar, nu înainte de a mă uita dacă are sânge pe el”.

La întrebarea judecătorului, dacă au fost persoane care au văzut că are un cuţit asupra sa, R Sandor a răspuns: „Sunt convins că au văzut cuţitul, deşi era un număr mare de persoane pe ringul de dans, iar eu ţineam cuţitul în jos şi l-am ascuns imediat după ce l-am folosit”. R.Sandor şi-a motivat decizia de a folosi cuţitul prin faptul că a fost lovit în cap în timpul altercaţiei şi s-a temut pentru viaţa sa. Imaginile îl contrazic si arată clar că R.Sandor a fost cel care l-a împins violent pe Cozma la podea. Imaginile contrazic şi motivaţia implicării agresorului în altercaţie, acesta susţinând că a încercat să îl despartă pe Nemeth Gyozo de Marian Cozma. Procesul de la Tribunalul Veszprem va continua şi în următoarele zile, judecătorii urmând să asculte depoziţiile mai multor specialişti şi martori.

×