x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Electrica - Boghiu, interogat despre fostul sau sef

Cazul Electrica - Boghiu, interogat despre fostul sau sef

de Adrian N. Ionescu    |    01 Sep 2005   •   00:00
Cazul Electrica - Boghiu, interogat despre fostul sau sef

In timpul urmaririi penale, fostul director al Electrica, Silviu Lucian Boghiu (foto), a fost sistematic intrebat despre posibila implicare a fostului ministru al Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, in fraudele de la Electrica Banat, a declarat ieri Nasty Vladoiu, unul dintre avocatii apararii. Boghiu a fost acuzat de luare de mita si spalare de bani, fals intelectual si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, acuzatii care ar avea legatura cu fraudele de la Electrica Banat.

POLITICA. "Acesta e un proces politic asa cum este si cel al lui Dinu Patriciu", a spus Catalin Dancu, celalalt avocat al lui Boghiu. Avocatii sustin ca au fost impiedicati sa studieze dosarul cauzei, nu au fost anuntati de o parte din audierile la care aveau dreptul sa participe, iar cand acestea si alte probleme procedurale au fost aduse la cunostinta instantei, aceasta nu le-a luat in considerare.

ACUZATII. Potrivit avocatilor lui Boghiu, nu se sustine acuzatia de luare de mita care ar fi avut ca obiect un autoturism Audi, pentru ca acesta a fost cumparat de firma acuzatului si a fost platit integral. "Prin urmare, nu se sustin nici celelalte acuzatii, care se bazeaza pe luarea de mita."

Avocatii lui Boghiu au anuntat ca vor inainta, saptamana viitoare, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cererea de stramutare a procesului, ca si plangeri la Consiliul Suprem al Magistraturii si Ministerul Justitiei. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: observator boghiu