x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Elodia: Procesul lui Cioacă rămâne la Braşov

Cazul Elodia: Procesul lui Cioacă rămâne la Braşov

19 Mai 2009   •   00:00

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins cererea formulată de către DIICOT Braşov prin care procurorii solicitau strămutarea dosarului în care Cristian Cioacă şi Niţu Adrian sunt judecaţi pentru violarea corespondenţei avocatei Elodia Ghinescu.



DIICOT îşi motivase cererea de strămutare susţinând că Niţu nu poate primi avocat din oficiu, cu alte cuvinte nu poate fi apărat de un membru al Baroului Braşov, în condiţiile în care chiar această instituţie a cerut anchetarea celor doi.

"Un act de sesizare a organelor judiciare în acest dosar l-a constituit plângerea formulată de Uniunea Naţională a Barourilor din România - Baroul Braşov, prin decanul Teodor Moldovan, prin care au fost sesizate organele judiciare în legatură cu accesarea fără drept, de către inculpatul Constantin Cristian Cioacă, a datelor informatice stocate în căsuţa de e-mail aparţinând Elodiei Ghinescu - avocat în Baroul Braşov", preciza în cererea sa DIICOT Braşov.

Cu toate acestea, la ultimul termen al procesului de la Curtea de Apel Braşov, din 27 aprilie a.c., Niţu Adrian a fost reprezentat chiar de un avocat braşovean, ales din oficiu, care a şi depus la dosar delegaţie avocaţială.

×
Subiecte în articol: observator brasov