x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAZUL GORBUNOV FACE VICTIME/Gribenco, prins cu tam-tam la Ploieşti

CAZUL GORBUNOV FACE VICTIME/Gribenco, prins cu tam-tam la Ploieşti

de Libiu Mateescu    |    25 Feb 2009   •   00:00

Serghei Gribenco, al doilea suspect în cazul jafului de la casa de schimb valutar "Candy" din Braşov, a fost prins aseară la Ploieşti. Asta după ce, cu opt ore înainte, şefului Poliţiei Braşov, Constantin Arişanu, i s-a "recomandat" să se pensioneze.



Basarabeanul Gribenco era căutat pentru furt şi înşelăciune şi, aidoma conaţionalul său Serghei Gorbunov, avea antecedente penale şi era dat în urmărire internaţională. Referitor la prinderea basarabeanului, ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat: Gribenco are o pregătire informativă şi este specializat în crimă organizată. Autorităţile îşi fac datoria şi în acest caz de o gravitate deosebită au dovedit că un infractor de talie internaţională nu se poate sustrage urmăririi". Mai mult, începând de ieri, 100 de cadre ale IGP se află în toate judeţele României pentru a coordona o acţiune complexă ce urmăreşte anihilarea grupurilor de crimă organizată.

ŞEFUL IPJ BRAŞOV, DEMIS PRIN PENSIONARE
Aşa cum anticipam încă de acum două săptămâni, Comisia disciplinară de control a IGPR l-a forţat pe comisarul-şef Constantin Arişanu, comandantul IPJ Braşov, să se retragă la pensie, începând cu 1 martie 2009. Argumentul a fost amplul control disciplinar desfăşurat la Braşov pe tema lăsării în libertate a lui Serghei Gorbunov, suspect în atacul armat de la casa de schimb valutar "Candy". Arişanu a invocat motive care ţin de onoarea personală referitor la decizia sa de pensionare şi a negat orice legătură a acestei hotărâri cu gestionarea cazului Gorbunov. Alţi ofiţeri ai IPJ Braşov, respectiv şeful Poliţiei Municipale, comisarul-şef Dorel David, comisarul-şef Dan Buleandră, şeful secţiei IV de Poliţie, subcomisarul Marius Breazu, ofiţer specialist la investigaţii criminale, au intrat şi ei în ancheta IGPR. Inspector principal la "Urmăriri" IPJ Braşov, Mihail Murgociu, a fost sancţionat de comisie cu mustrare scrisă.

×
Subiecte în articol: observator