x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul handbalistului Marian Cozma: Verdict definitiv în decembrie?

Cazul handbalistului Marian Cozma: Verdict definitiv în decembrie?

de Istvan Deak    |    06 Sep 2011   •   11:19
Cazul handbalistului Marian Cozma: Verdict definitiv în decembrie?

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Gyor a anuntat ca recursul in Cazul Cozma va incepe la finalul lunii septembrie. "In aceasta toamna sunt multe procese pe rol la Curtea de Apel Gyor, insa Cazul Cozma este o prioritate. Conform legii trebuie sa treaca cel putin 60 de zile, din momentul in care s-a dat o decizie in prima instanta, pana in momentul inceperii recursului. Acesta va incepe in aceasta toamna si nu e exclus sa avem un verdict inca din acest an', a declarat Ferenczy Tamas.

Marian, abandonat de colegi?

Evadarea si prinderea inculpatului Pal Gabor a readus in atentia opiniei publice cazul Marian Cozma, handbalistul injunghiat intr-un local din Veszprem in februarie 2009. Jurnalul National va prezinta o depozitie din cadrul procesului care ar putea schimba perceptia asupra celor intamplate. Chiar daca Judecatoria Veszprem a dat un prim verdict in acest caz, inca nu a fost elucidat motivul crimei. Taxa de protectie? Crima la comanda sau rafuiala intre doua bande de interlopi? Instanta spune ca nu. 90 de secunde au trecut, din momentul in care Raffael Sandor l-a injunghiat pe Marian Cozma in rinichi, pana in momentul in care i-a aplicat lovitura fatala in inima. A murit un om despre care R.Sandor spune ca nu l-a vazut niciodata, nu a auzit de el niciodata si la care pe tot parcursul procesului s-a referit drept: "baiatul inalt cu tricou in dungi'. Marian Cozma a fost ucis intr-un mediu familiar, inconjurat de prieteni, colegi de echipa, suporteri si oameni care il cunosteau sau idolatrizau. Din acea noapte, Marian Cozma a devenit simbolul pacii si al luptei impotriva violentei.

Desi sarbatoreau in grup nasterea baiatului lui Tamas Ivancsik, intr-o altercatie impotriva a 5 persoane (Raffael Sandor, Ivan Sztojka, Nemeth Gyozo, Bihari Csaba si Pal Gabor) in apararea lui Marian au sarit doar trei colegi, Uros Vilovski, Zarko Sesum si Ivan Pesic, cu urmari aproape fatale pentru ultimii doi. Ceilalti handbalisti au fugit sau au urmarit dintr-un loc retras evenimentele. In depozitia sa data anchetatorilor, Uros Vilovski recunoaste ca, desi agresorii au alergat dupa el, s-a intors la locul crimei pentru a-si ajuta colegii, altii nu au reactionat asa, din contra. "Eram la pamant, plin de sange si am cerut ajutorul colegilor de echipa care stateau si se uitau. Nu mi-a raspuns decat unul singur. Mi-a zis: vezi ca in directia aia e spitalul. Apoi s-a intors si a plecat linistit acasa. Uros Vilovski a aparut langa mine, m-a luat in spate si m-a carat la spital. Mi-a salvat viata', a declarat Ivan Pesic, in cadrul depozitiei sale despre evenimentele din acea noapte. Medicii au ajuns la concluzia ca o intarziere de doar cateva minute ar fi costat viata lui Ivan Pesic.

Va fi comemorat joi

Fostul handbalist al campioanei Ungariei, MKB Veszprem, va fi comemorat joi, in Ungaria, in ziua in care ar fi implinit 29 de ani. Nascut in 8 septembrie 1982, Marian Cozma a trecut in nefiinta in urma cu doi ani, in 8 februarie, fiind injunghiat mortal in fata unui local din Veszprem. Clubul la care a jucat, dar si fanii maghiari nu l-au uitat, iar joi au pregatit o slujba religioasa comemorativa, prin care vor onora memoria lui Marian Cozma. Serviciul religios va incepe la ora 13.00, la Veszprem Arena, fiind invitati toti cei care l-au iubit si respectat pe jucatorul roman. Cei care nu pot fi prezenti, sunt invitati sa aprinda o lumanare virtuala pe pagina dedicata pivotului, mariancozma.com. In februarie 2010, membrii fan-clubului MKB Veszprem au dezvelit un bust de bronz in fata salii in care a evoluat si Marian Cozma cu campioana Ungariei. Jucatorii si conducatorii clubului maghiari, impreuna cu primarul orasului Veszprem, Porga Gyula, vor depune coroane de flori.

Citeste si alte materiale pe aceeasi tema

×
Subiecte în articol: cazul cozma