x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Iovan - Martor de ultima ora

Cazul Iovan - Martor de ultima ora

de Violeta Fotache    |    01 Noi 2005   •   00:00
Cazul Iovan - Martor de ultima ora

Avocatul familiei hotului omorat in cartierul Primaverii, Mariana Stefan, da credit unui martor de ultima ora, paznic in vila vecina familiei Iovan, ce-i apartine lui Mircea Lucescu.

Dezvaluiri peste dezvaluiri. Contre. Avocatul Mariana Stefan cere inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Iovan, pentru omor. Ea sustine ca are martori potrivit carora Bogdan ar fi vrut sa se predea, dar ca Iovan a tras "cu sange rece". "Exista urme de tarare!"

Procurorii se supara si spun: "facatura"! "Merg pe o singura varianta: a fost omor! Indiferent pentru ce s-a dus Bogdan Iancu in casa Romanitei. Daca s-a dus pentru a fura sau pentru ca fusese invitat, pentru ca se cunosteau dinainte. Am cerut anchetatorilor sa inceapa urmarirea penala pentru ca sunt probe clare de savarsire a infractiunii de omor", ne-a declarat ieri avocatul surorii hotului omorat in casa familiei Iovan.

URME DE TARARE. "Este ceva ce n-am spus presei pana acum: pe terasa sunt urme de tarare. Sunt planse fotografice in care se vad urme de tarare, din curtea interioara, unde Bogdan a cazut, si pana la tevile de gaze, unde, probabil, el a realizat ca nu mai poate sa mearga. Vom vedea cat a mintit Adrian Iovan, ca de mintit el a mintit."

APARARE. Pentru avocatul Mariana Stefan apar noi piste

"Sunt convinsa ca martorul paznic din casa familiei Lucescu, care a facut declaratii la televiziune, a spus adevarul. Bogdan a vrut sa se predea. Sunt convinsa ca paznicul l-a auzit pe Bogdan Iancu strigand: «Nu trage, ma predau». Bogdan striga foarte speriat sa vina politia. Dar domnul Iovan a actionat cu sange rece, ca un pilot de talia lui", ne-a spus avocatul Mariana Stefan. "Procurorii mi-au incuviintat toate probele solicitate. Vor fi multi martori de audiat in acest dosar. Si oamenilor le este frica din cauza pozitiei sociale a familiei Iovan. Vom cere ca martorii sa fie protejati. Un martor important de la care asteptam o caseta este domnul Nelu. Ne trimite o filmare in care apar el si Bogdan si Romanita Iovan. Daca va fi cazul vom cere procurorilor inscrierea lui in programul de protectie a martorilor."

"Exista foarte multe neconcordante si numai daca Bogdan ar fi putut sa leviteze putea sa nu lase nici o amprenta, nici pe clanta, nici pe tevi, nici pe birou ori pe masa. Indiferent ce solutie de curatat folosea menajera familiei Iovan, nu se puteau impregna numai amprentele Romanitei si ale lui Adrian Iovan, iar ale lui Bogdan Iancu nu. In plus, o alta dovada ca Bogdan cunostea casa este nu numai faptul ca nu se putea descurca prin bezna. Ca sa sara pe geamul de la bucatarie, el a trebuit sa traga o perdea care era opaca, iar geamul era deschis putin, pe vertical, sistem termopan. Iar semibibelourile de cristal Swarovski, le-o fi aruncat Romanita undeva prin Rahova si le-a gasit Bogdan Iancu", si-a incheiat ieri tirada avocatul surorii mortului, Mihaela Balanel.

FACATURA. Procurorii s-au enervat cam tare urmarind declaratiile televizate ale unor diversi "martori". Prim-procurorul Parchetului Capitalei, Nestor Dragos, ne-a declarat ieri: "Am urmarit emisiunea. Nu am audiat nici un martor-paznic in vila lui Lucescu. Dintre prietenii mortului, un anume Anghel este de negasit. Au aparut tot felul de dezinformari. Cred ca totul este o facatura. Vom da un comunicat de presa". Apoi, la Parchet, telefonul a sunat in gol.

"Sunt convinsa ca paznicul l-a auzit pe Bogdan Iancu strigand: «Nu trage, ma predau». Bogdan striga foarte speriat sa vina politia. Dar domnul Iovan a actionat cu sange rece, ca un pilot de talia lui (...) Un martor important de la care asteptam o caseta este domnul Nelu. Ne trimite o filmare in care apar el si Bogdan si Romanita Iovan. Daca va fi cazul vom cere procurorilor inscrierea lui in programul de protectie a martorilor." - Mariana Stefan, avocatul familiei Iancu

"GIGOLO MINCINOS"
Romanita si Adrian Iovan, proprietari ai vilei din Cartierul Primaverii in care si-a gasit moartea Bogdan Iancu, sunt oripilati. Prin avocatul familiei, Dan Nastrut, ei au dezmintit unele "dezvaluiri" televizate: "In 2000-2001, nici nu exista casa, asa cum spune personajul «Gigolo». Era doar un teren viran. Romanita deja a raspuns: nu are semnele particulare respective, nu are alunita sub omoplatul stang. Baia, care e doar una singura, nu este placata cu faianta asa cum s-a spus, iar pardoseala este un parchet impermeabil, in care nu intra apa. S-a incercat o manipulare si o intoxicare a presei, prin tot felul de scenarii science-fiction, care s-au dovedit a fi baloane de sapun, care s-au spart intr-o zi, doua, trei de la lansare. In continuare se incerca lansarea altor ipoteze si mai fanteziste. Martorul-paznic din casa lui Lucescu cred ca e disparut."
×
Subiecte în articol: observator bogdan iancu avocatul iovan