x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Nuţu Cămătaru - Anchete la închisori

Cazul Nuţu Cămătaru - Anchete la închisori

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    12 Feb 2009   •   00:00

Mai multe cadre din penitenciarele Slobozia şi Jilava au intrat în atenţia procurorilor DIICOT pentru regimurile preferenţiale acordate unor deţinuţi. Printre aspectele cercetate se află şi modul în care a fost aplicat regimul semideschis lui Ion Balint, alias Nuţu Cămătaru, a declarat şeful DIICOT, Codruţ Olaru.



Ancheta a fost deschisă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizare a infractorului, fals, abuz în serviciu. Pentru favorizarea lui Cămătaru sunt cercetate cinci persoane. De la Penitenciarul Jilava este vizat subcomisarul  Simona Bădulescu, iar de la Penitenciarul Slobozia sunt cercetaţi Andrei Dumitru, directorul puşcăriei, comisarul-şef Stan Sever, agentul Nichita Ciprian şi agentul-şef Hagianu Gogu.

Tot cu privire la cunoscutul personaj din lumea interlopă bucureşteană, Tribunalul Ialomiţa a decis ieri definitiv că acesta nu poate fi eliberat condiţionat. Procurorul de şedinţă a susţinut că Nuţu Cămătaru este departe de a se fi reeducat şi că dovadă stau zecile de ameninţări cu care a încercat din închisoare să intimideze martori sau coinculpaţi din procesele penale pe care le are. Interlopul se afla la un pas de ieşirea din închisoare după ce Judecătoria Slobozia considerase că acesta dăduse dovezi temeinice de îndreptare. Posibilitatea eliberării condiţionate a lui Cămătaru va fi totuşi rediscutată la penitenciarul Slobozia la data de 25 februarie, deoarece instanţa nu a schimbat ieri şi acest termen stabilit de comisia specială.

×
Subiecte în articol: observator