x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAZUL STĂNESCU/Avocatul Dancu cere protejarea imaginii decedatului

CAZUL STĂNESCU/Avocatul Dancu cere protejarea imaginii decedatului

de Mara Raducanu    |    07 Ian 2009   •   00:00

Mona Molnar, logodnica lui Mircea Stănescu – cel care luni seară s-a sinucis împuşcându-se în cap după ce a omorât o persoană pe trecerea de pietoni – prieteni şi cunoscuţi ai acestuia au fost audiaţi ieri la Poliţia Capitalei.



În seara incidentului, anchetatorii i-au audiat pe avocatul Cătălin Dancu, el fiind şi cel care a descoperit cadavrul lui Mircea Stănescu, vecini şi alţi martori. Avocatul Dancu a declarat că trebuia să aibă o întâlnire cu Stănescu în cursul zilei, pentru a pune la punct detaliile apărării în dosarul legat de accidentul în urma căruia fostul deputat era urmărit penal. "Nu a dat vreun semn că ar recurge la un asemenea gest", a spus acesta, după ce duminică seară Stănescu a ieşit în oraş cu logodnica şi cu mai mulţi prieteni, s-au simţit bine, fiind chiar vesel. "Este clar sinucidere, pentru că uşa era asigurată din interior cu un drug de fier. Era o uşă dublă şi m-am panicat când cea de-a doua uşă, deschisă cu forţa, avea cheile în broască, pe interior", a mai  spus Dancu după ce a ieşit de la audieri.

SINUCIDERE DUPĂ PRIMELE ANALIZE
Primele analize făcute în cadrul autopsiei lui Mircea Stănescu arată că acesta s-a sinucis. "Autopsia este în curs, dar după primele analize reiese clar că toate elementele de autopsie întăresc ideea decesului prin sinucidere", a declarat Dan Dermengiu, directorul Institutului Naţional de Medicină Legală. Directorul INML a mai spus că în prezent criminaliştii verifică dacă pulberea găsită pe mâna lui Mircea Stănescu este aceeaşi cu cea de pe tâmplă, locul unde s-a împuşcat. În cadrul autopsiei urmează să fie făcute şi analize toxicologice. Criminaliştii au recoltat probe de la cadavru şi de la locul unde a fost găsit mort, iar rezultatele acestora vor fi comparate şi cuprinse în raportul final medico-legal în cazul lui Mircea Stănescu.

Avocatul Cătălin Dancu a precizat că ultima persoană care l-a văzut pe Stănescu în viaţă a fost logodnica acestuia, luni dimineaţă. Fiul jurnalistului avea permis de portarmă, iar procurorii nu au găsit urme care să trezească suspiciuni că în casă s-ar fi intrat cu forţa. Mircea Stănescu era pus sub acuzaţie pentru omor din culpă, după ce la 27 decembrie a omorât un om chiar pe trecerea de pietoni. Dancu a afirmat că va depune toate diligenţele pentru ca până vineri corpul lui Mircea Stănescu să fie depus la Biserica Sfânta Vineri şi înmormântat duminică în Cimitirul Sfânta Vineri din Calea Griviţei – Bucureşti. Acesta a făcut şi o cerere de apărare a dreptului decedatului la imagine, prin care a cerut autorităţilor să nu divulge presei informaţii şi nici fotografii, el ţinând permanent legătura prin telefon cu Sorin Roşca Stănescu, care urmează să se întoarcă în ţară. "Sunt convins că Mircea s-a sinucis, dezamăgit fiind de prestaţia jurnaliştilor", a concluzionat avocatul.

×
Subiecte în articol: observator mircea stanescu