x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Teo Peter - Marturie in SUA a unui legist roman

Cazul Teo Peter - Marturie in SUA a unui legist roman

24 Ian 2006   •   00:00
Cazul Teo Peter - Marturie in SUA a unui legist roman

Medicul legist roman Alexandra Trimbitasu, care a autopsiat corpul lui Teo Peter, va depune marturie in procesul intentat in SUA puscasului marin Cristopher Robert VanGoethem, care a provocat la 4 decembrie 2004 un tragic accident in urma caruia a murit basistul trupei Compact, informeaza Mediafax.
Trimbitasu se afla de ieri la Baza Infanteriei Marine Americane din Quantico, in statul american Virginia, unde are loc procesul sergentului VanGoethem, fost comandant al Detasamentului de securitate al Corpului puscasilor marini de pe langa Ambasada SUA la Bucuresti. Legistul cunoaste detalii importante, deoarece a efectuat necropsia lui Teo Peter si a prelevat probele toxicologice ale soferului care a condus taxiul la bordul caruia se afla cantaretul. Dan Dermengiu, director general al Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici" (INML) din Bucuresti, a declarat agentiei Mediafax ca legista trebuie sa confirme autenticitatea si continutul rapoartelor care au fost intocmite in dosarul VanGoethem. Toate costurile presupuse de deplasarea legistului in SUA - cazare, diurna, transport, viza - sunt suportate direct de Guvernul SUA, a mai precizat Dermengiu.

ACUZATII. La 4 decembrie 2004, sergentul VanGoethem, in varsta de 32 de ani, s-a ciocnit cu taxiul in care se afla Teo Peter. Americanul se afla sub influenta alcoolului. Imediat dupa accidentul soldat cu moartea basistului de la Compact, puscasul marin a fost trimis inapoi in Statele Unite. Acuzatiile care i se aduc sunt omor din imprudenta si conducere sub influenta alcoolului.

×
Subiecte în articol: observator teo peter