x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazuri noi de gripă porcină, confirmate în Constanţa

Cazuri noi de gripă porcină, confirmate în Constanţa

04 Feb 2011   •   13:46
Cazuri noi de gripă porcină, confirmate în Constanţa

Două noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate de către specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti. Este vorba despre un copil în vârstă de nouă ani, din comuna Cumpăna, şi un bărbat de 46 de ani, din Constanţa.

"Copilul are o evoluţie bună şi a fost deja externat. În schimb, bărbatul de 46 de ani, care mai are ca boli asociate obezitatea, este internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. El răspunde bine la tratamente, iar starea sa de sănătate este destul de bună, fiind în continuare sub supraveghere medicală", a declarat, astăzi, Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, citat de Mediafax.

Anul acesta, în judeţul Constanţa s-au înregistrat alte trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, toate la femei. Două dintre paciente, în vârstă de 34 şi 61 de ani, aveau boli cronice asociate - afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, însă, după ce au primit tratamentul de specialitate, evoluţia stării de sănătate a fost favorabilă, fiind în prezent în afara oricărui pericol. Cea de-a treia femeie diagnosticată cu gripă nouă, o tânăra de 27 de ani, a murit la numai trei zile după ce născuse o fetiţă.

×