x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazut la datorie pentru America

Cazut la datorie pentru America

17 Noi 2004   •   00:00

Catalin Dima avea 36 de ani. In ziua in care a fost promovat sergent in armata americana a fost rapus intr-un atac cu bomba la Bagdad. In urma sa, in America, au ramas o sotie si trei copii care inca isi asteapta tatal acasa.

LAVINIA TUDORAN

DOLIU. Florica si copiii il plang pe Catalin, cel pe care nu-l vor mai vedea acasa de Craciun
Cu Florica a vorbit sambata de dimineata. Era bucuros. Tocmai fusese avansat sergent. Bucuria lui nu a durat insa decat jumatate de zi. Seara, un atac cu bomba asupra bazei Victory de langa Bagdad i-a curmat viata pe loc. Catalin Dima avea doar 36 de ani. Se afla in Irak din ianuarie. A plecat pentru a castiga un ban in plus. Sa ia o casa pentru el si familia lui, sotia, Florica, cei doi baieti, Cristian si John, si fetita, Angela.

VESTEA. Duminica devreme, la usa Floricai au batut un soldat si un preot. Ei i-au spus ca sotul sau nu va mai veni acasa, in Hudson Valley, New York. In casa unde locuieste familia Dima, acum e liniste. Ca de mormant. In camera de zi, pe masuta de cafea, arde o lumanare alba in fata unei fotografii de-a lui Catalin. Are un chip mandru, e serios. Alaturi mai este o fotografie de-a sa, facuta intr-un moment de relaxare, la Bagdad. Se stramba. Asa era, de fapt, Catalin. Un haios. Asa il stiu toti, familia si prietenii. Din America si de acasa, din Constanta, de unde a plecat acum opt ani catre tara tuturor posibilitatilor.

IUBIRE AMERICANA. "A fost dragostea vietii mele", le-a marturisit Florica reporterilor de la ziarul american The Times Herald-Record. Pe Catalin l-a cunoscut in 1997, in cartierul Queens din New York. Ea, fata de imigranti din fosta Iugoslavie, el - mecanic auto venit din Romania. Doua luni mai tarziu au plecat in Colorado, si-au facut tatuaje si s-au casatorit.

Acum trei ani, Catalin s-a inscris in trupele de rezervisti ale Armatei SUA. La inceputul anului a plecat in Irak. A venit acasa in mai. Ar mai fi trebuit sa ajunga de Craciun. Copiii inca il asteapta. "Ei nu inteleg inca ce s-a intamplat cu Catalin. A fost un tata si un sot excelent. Nici eu nu-mi pot imagina viata fara el", spune Florica. Sotia plange si strange la piept fotografia lui Catalin.

Din nefericire, povestea lor de dragoste s-a terminat nedrept, asa cum ea se temea, dar nu credea ca o sa i se intample vreodata.
×
Subiecte în articol: observator catalin