x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CCR: Hotărârea Parlamentului privind Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este neconstituţională

CCR: Hotărârea Parlamentului privind Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este neconstituţională

de Agerpres    |    03 Iul 2014   •   17:08
CCR: Hotărârea Parlamentului privind Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este  neconstituţională

CCR a decis joi că hotărârea Parlamentului privind Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) este neconstituţională, Curtea admiţând sesizarea PNL şi PDL, au declarat surse judiciare.

Judecătorii au constatat că în acest caz nu s-au respectat prevederile privind nominalizarea candidaţilor în funcţie de algoritmul politic şi ponderea grupurilor parlamentare.

Reprezentanţii PNL şi PDL anunţau recent că grupurile parlamentare ale celor două formaţiuni vor sesiza CCR în privinţa hotărârii Parlamentului din 16 iunie de numire a Consiliului de Administraţie al SRR.

"Argumentul pe care îl vom aduce în faţa CCR este acela că nu a fost respectată ponderea grupurilor parlamentare, aşa cum prevede legea. PNL deţine o pondere de 25% din Parlament şi ar fi avut dreptul la nominalizarea a două persoane (n.r. - în CA al RRA), lucru care nu s-a întâmplat", a susţinut deputatul PNL Theodor Nicolescu.

El şi-a exprimat optimismul cu privire la această sesizare, menţionând că există un precedent al CCR în cazul TVR, şi anume decizia nr. 783 din septembrie 2012, prin care s-a dat o interpretare similară celei pe care o invocă acum parlamentarii PNL şi PDL.  

×