x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce a pățit procurorul care ”a îndrăznit” să vorbească de Mircea Băsescu în dosarul Bercea Mondial

Ce a pățit procurorul care ”a îndrăznit” să vorbească de Mircea Băsescu în dosarul Bercea Mondial

de Antena 3    |    17 Iun 2016   •   06:44
Ce a pățit procurorul care  ”a îndrăznit” să vorbească de Mircea Băsescu în dosarul Bercea Mondial

Fostul procuror Eugen Iacobescu, cel care a instrumentat dosare ale familiei Anghel, a explicat joi, la Antena 3, cum i s-a luat rapid dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu, după ce ”a îndrăznit” să vorbească despre fratele fostului președinte.

”De ce mi s-a luat acest dosar? Pentru că am îndrăznit să vorbesc despre Mircea Băsescu în presă. Mă duc la șeful SRI pe județ în birou și stabilesc că Mircea Băsescu deja primise o tranșă de bani, i-am spus că îl voi aresta pe Mircea Băsescu”, a povestit fostul procuror Eugen Iacobescu, joi, la emisiunea Sinteza zilei, Antena 3.

”Am fost cam pe 3-4-5 martie în biroul lui (al șefului SRI pe județ - n.r.), cred că i-a transmis domnului Maior (șeful SRI de atunci, George Maior - n.r.), iar acesta domnului Băsescu, pentru că a doua zi m-am trezit cu inspecția pe capul meu. A venit procurorul general adjunct de la CA Craiova, Băjenaru și cu șeful Secției Urmărire penală și m-au întrebat pe cine investighez în acest dosar. Le-am spus că în afară de Sandu Anghel, avem certitudinea că Mircea Băsescu face trafic de influență și au luat foc. Apoi mi-au cerut să le prezint dosarul, deși era interzis. Le-am prezentat dosarul, l-au citit și pe 14 martie m-au chemat la Craiova (...). Le-am spus că îl voi trimite în judecată (...) nici n-am ajuns bine la Parchet și primul procuror m-a informat să trimit dosarul la Craiova. Și l-am trimis la Craiova. (...) Nimeni nu este interesat de acest dosar”, a încheiat procurorul Iacobescu.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

×